Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-09-04, 17:07   #2488
ridja devojka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Lo matko. Dzisiaj moje dziecko nie wisi na mnie 24h zdazylam zrobic 2 pranie i z lekka ogarnac mieszkania a po 2 karmieniu zdazylam zrobic obiad, a nawet zjesc i pozmywac a Kikutek moj jeszcze spi TZ w tym czasie pozalatwial juz wszystkie sprawy i urzedowe i szpitalne, a nawet juz zarejestrowal mala do pediatry na wizyte po skierowanie na usg bioderek.
Umiałabyś tak w skrócie w kilku punktach napisać co kiedy trzeba załatwić i w jakiej kolejności? Bo czytałam trochę ale pewne rzeczy są dla mnie niezrozumiałe. Szpital niby wysyła coś sam do USC a my tam potem jedziemy już tylko z dowodem osobistym, ale nie wiem kiedy? Już od razu, dzień po porodzie? Żeby zapisać dziecko do położnej i pediatry ono musi mieć już pesel prawda? Napisałabyś to tak łopatologicznie w skrócie?

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Hej. Poród trwał 36h od pierwszych skurczow do pojawienia sie Alutki. Skurcze zaczęły sie w środę wieczorem ale rozwarcie było kiepskie tylko 1 cm. We czwartek udało sie w wielkich bólach zrobić 2 cm. W nocy spadło tętno Małej i trafiłam na porodowke. Zaczęły sie bóle parte pomimo 2 cm rozwarcia. To był hardcor skakalam po tym wyrku jak kozica. Położna rozmasowala szyjke do 3 cm i przyszedł anastezjolog i założył mi skłonne

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Dostałam 5 dawek zzo i nad ranem doszliśmy do 9 cm. Zzo stop, pojawiły sie skurcze. I 10 cm. II faza porodu trawala 25 minut. Parlam w dowolnej pozycji, w kucki. Ostatnie 3 skurcze parte w siedzącej na łóżku i mała wyszła. Szwy mam 2. Tz przecial pępowinę. Niestety musieli mnie lyzeczkowac, straciłam pól litra krwi i zaslablam. Dostałam tlen, 2 litry kroplowek i sztuczna krew :/. Już jest dobrze. Własnie karmie mojego ssaka
Dziewczyno jesteś wielka! Dobrze, że już po wszystkim