2015-09-05, 10:14
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
chodzi glownie o amorytacje i mozliwosc 'bujania'
bumbleride ma dla mnie osobiscie piekny design, ale jest troche bardziej skomplikowany
mamy w moim otoczeniu cenia sobie mozliwosc spacerowki przodem np.
w bumbleride np jest mozliwosc regulacji siedziska z tylu za pomoca paska i ustawiam sobie jak chce- w tako tylko 4 albo az 4 :P
nie wiem nie znam sie
Jestem tutaj zeby z ciekawosci zapytac po prostu 
tak jak mowie- waga nieporownywalnie nizsza-
aha i w bumblu brakuje mi jeszcze mozliwosci odchylenia palaka 
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------
nie wiem tez na ile istotne jest to, buda w spacerowce i w gondoli jest wpinana- czyli jak jakis wiatr czy cos to moze zawiewac? Ciezko mi stwierdzic bo jednak jeszcze dziecka nie mam :P
Troche tez w bumbly przeszkada mi fakt, ze fotelik naklada sie jakby na spacerowke- przy okazji niszczac ją a jeszcze jej nie uzywajac- to samo z gondolą.
Ale tego nie wiem jak sie ow wozek sprawdzilby
lekka aluminiowa konstrukcja (dlatego spacerówki większości wózków ważące 15kg+ odpadają)- moj ma kolo 10,6
przynajmniej minimalna amortyzacja (chyba, że to ma być dla starszego dziecka 1,5 roku wzwyż to nie tak ważne) wydaje mi sie ze jest calkiem calkiem
możliwość prowadzenia jedną ręką (wózek nie skręca sam) czyli ze jak zablokuje kołka?
wysokie oparcie (dobrze jak ma 50cm) 48
oparcie rozkładane na płasko (kubełkowe raczej starczają na krócej) da sie
siedzisko dobrze wyprofilowane by dziecko nie zjeżdżało ( zgadnijmy czemu producent wózka, którego fotkę wrzuciłam dorzuca pas w kroku zapinany na pałąk ) i obszerne (zimą dziecko zmieści się w śpiworku czy kombinezonie) jak to sprawdzic?
materiały oddychające, by się dziecko nie pociło i dobrej jakości i to?
minimalna ilość plastiku w konstrukcji wózka trochetego jest, ale mało
składanie siedziska łącznie ze stelażem na płasko i najlepiej za pomocą jednej ręki- hm w sensie skladania wozka? no niestety trzeba dwoma
- długi podnóżek pod kątem prostym moj ma 28x30,5cm to dobrsze?
- nie ciągnący się po ziemi kosz na zakupy- jak zaladuje to bede mogla cos powiedziec
- porządna, duża buda, najlepiej w foliowym okienkom- okienko z siatki- ale na magnes
|
|
|