Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mój charakter zniszczy coś pięknego
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-09-07, 00:20   #5
nereidadriada
Raczkowanie

Dot.: Mój charakter zniszczy coś pięknego

Nie ma ludzi idealnych. ZAWSZE znajdzie się ktoś "lepszy" od kogoś pod jakimś względem. Zawsze znajdziesz kobietę, która jest ładniejsza / zgrabniejsza / weselsza / bardziej kobieca / mądrzejsza.... itp. niż Ty. To jest normalne.
Ale tak samo Ty jesteś "lepsza" od wielu innych kobiet. Nie możesz się porównywać do innych w taki sposób.

On na pewno też nie jest najlepszy na świecie. Na pewno ma jakieś wady, niedociągnięcia, których nie ma ktoś inny. A mimo to jesteś nim zainteresowana.

Skoro zwrócił na Ciebie uwagę i jest z Tobą, to znaczy że mu odpowiadasz. Taka jaka jesteś. Oczywiście, możesz i powinnaś pracować nad sobą, ale w taki naturalny sposób, dla siebie samej, żeby się rozwijać, a nie żeby zatrzymać tego faceta.

Musisz popracować nad sobą, bo inaczej wpędzisz siebie w depresję, a do tego zainicjujesz samospełniającą się przepowiednię... i on sobie naprawdę pójdzie.

Na czym polegają te jego żarty? Bo mam wrażenie, że nie do końca wyolbrzymiasz, tylko że facet trochę z nimi przesadza.. . Skoro sam mówi, że to są tylko żarty, to widzi, że reagujesz na nie negatywnie, a mimo to je powtarza.. . Możesz podać jakiś przykład?
nereidadriada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując