2015-09-09, 10:54
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Olejowanie paznokci i nie tylko cz. III
Cytat:
Napisane przez Miawka
Mam też inne pytanie. Dbacie tak samo o stopy jak o dłonie? olejek przed spaniem, krem, skarpetki co parę dni? Widzę często na mieście kobiety o ładnych dłoniach z koszmarkiem w sandałach.
|
od dobrych kilku miesięcy odkąd robię hybrydy na stopach to zawsze olejek - jak na dłonie, kremowanie, i raz w tygodniu złuszczający preparat z kwasami AHA, no i czasem pełen serwis u kosmetyczki 
Od zawsze zwracam uwagę na stopy i stwierdziłam, że koniec ukrywania I teraz bym najchętniej na boso chodziła wszędzie
Cytat:
Napisane przez takababa
Hejka.
Przyszłam się wyżalić i zapytać czy macie jakieś pomysły 
Na paznokcie w miarę nie narzekam ale mam straszny problem ze skórkami - są strasznie suche.
Przez ostatni miesiąc zabrałam się za nie konkretnie. Przez zwolnienie chorobowe ze 2 tygodnie nawet całkowicie nie malowałam tylko wcierałam na zmianę kilka razy dziennie kremiki, maść z wit A, balsam do skórek sally hansen (zielony) i własną mieszankę naturalnych olejków (trochę rycynowego i arganowego chyba). Ogólnie mam suchą skórę dłoni i po każdym myciu zawsze sobie kremuję chociaż oliwkowym Ziaji więc teraz dodatkowo za każdym razem pilnuję żeby przy paznokciach tez wetrzeć.
Jedyne co udało mi się uzyskać to lekkie "obniżenie" skórek przy paznokciu. Wyglądają lepiej ale pomimo tego wszystkiego np w ten weekend przy kilku paznokciach zrobiły mi się suche zadziory! A naprawdę ani nie mam zwyczaju przy nich skubać, oczywiście niczego nie wycinam, nawet ostatnio nie robię żadnych rzeczy "domowych" które by mogły je niszczyć (sprzątanie, detergenty itp).
Nie mam już pomysłów. Bo żebym dbała o nie tydzień bez efektu to rozumiem. Ale myślę że ponad miesiąc sumiennego smarowania na skórki powinien pomóc? A wkurza mnie to bo lubię mieć zadbane, pomalowane paznokcie ale takie suche skóry zawsze psuja efekt...
|
A może spróbuj coś mocno tłustego - krem bambino czy tego typu? Ale jak maść z witaminą A nie dała efektu to hmmm.
A może rycynowy Cię wysusza? Może oliwa z oliwek pomoże?
|
|
|