2015-09-14, 13:40
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ból kręgosłupa.
Cytat:
Napisane przez dominikahh
Cześć dziewczyny.
Mam 22 lata i problemy z kręgosłupem. Bardzo często mnie boli w okolicy krzyża, zazwyczaj po wysiłku, ale też niekoniecznie, czasem bez powodu. Od miesiąca mam pracę - w której nie mogę usiąść, cały czas na stojąco, ciągle schylanie się, noszenie, podnoszenie, pochylanie, latanie. Za każdym razem jak wracam wieczorem do domu to płakać mi się chce. Nie mogę się wyprostować, boli niesamowicie. Siadanie, wstawanie, kichanie,a przede wszystkim wyprostowanie się to dla tragedia. Za każdym razem muszę brać ketona wieczorem l, który też nie zawsze pomaga, a i szkodzi sam w sobie. Na drugi dzień zazwyczaj jest lepiej wtedy, ale ból nie przechodzi do końca. W przyszłym tygodniu wybieram się do lekarza, zobaczymy co powie. Czy ktoś miał podobnie ? Czy było to coś poważnego ?
Nie wiem, czy warto dalej się męczyć w pracy, która zabija mój kręgosłup. W tak młodym wieku to nie jest to zbyt fajne. Kręgosłup i jego sprawność jest bardzo ważna dla całego organizmu. Mój jest już tak przeciążony, że naprawdę nie wiem co robić.... 
|
Miałam, zobacz co napisałam np. tu:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=829064
Możesz też poszukać innych moich wpisów na temat kręgosłupa, pisałam o tym kilka razy na przestrzeni kilku lat.
O kręgosłup musisz zadbać, samo nie przejdzie, środki przeciwbólowe są rozwiązaniem bardzo doraźnym, ale na dłuższą metę szkodliwym a przede wszystkim nie rozwiązują, tylko maskują na chwilę problem, który z czasem, bez leczenia i profilaktyki, pogłębia się.
|
|
|