Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dylemat - medycyna czy położnictwo?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-09-14, 18:15   #6
201605300922
Konto usunięte

Dot.: Dylemat - medycyna czy położnictwo?

Cytat:
Napisane przez NiebieskaKoszula Pokaż wiadomość
Szczęście że nadal mam możliwość wyboru, ponieważ matura jeszcze przede mną.
Mam nadzieję, że nie będzie wielu awantur o te alimenty, chyba że zdołam się z nimi dogadać (w co szczerze wątpię).

Tego to ja też nie wiem, mnie nie pytaj on mi tak mówił a ja nie interesowałam się zbytnio tematem w tamtym momencie

Jemu absolutnie nie przeszkadza fakt, że przez pewien czas tylko on by zarabiał. Uważa że powinnam się dobrze wyuczyć i mieć dobre wykształcenie a w przyszłości to zaprocentuje na plus. Jemu nie jest żal pieniędzy ani nic z tych rzeczy, mnie po prostu byłoby głupio w tej sytuacji chociaż nie ukrywam, że ściśle wiążemy ze sobą przyszłość. Rozmawiamy o zaręczynach, ślubie więc myślę że on nie ma zamiaru się nigdzie niezapowiedzianie zmyć.

Dziękuję Ci za te odpowiedzi, bo naprawdę jest mi trochę lepiej i trochę mi się rozjaśniło. Mając do normalnej rozmowy tylko TŻ znam tylko swój punkt widzenia i jego, a potrzebowałam też kogoś postronnego, kto pomógłby mi w dokonaniu decyzji i za to Ci dziękuję
No i fajnie, że masz dobrego, rozsądnego faceta, skoro ojciec się trafił taki nie bardzo. Dawaj z siebie wszystko, próbuj bo warto. Położnictwo to też jest moim zdaniem dobry i ciekawy, a przede wszystkim potrzebny zawód, ale niestety nie finansowany tak, jak należy, a to też ma znaczenie. Też myślę, że bez alimentów się obejdzie i jakoś uda Ci się z nimi dogadać w kwestii finansowej, albo chociaż z mamą. Zawsze jest opcja kredytu studenckiego + jakieś fuchy w weekendy, praca przez te dwa miesiące wakacji i skromne życie po prostu. Trzymaj się i powodzenia
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując