Dot.: Muzułmanie prawda i fałsz.
Nie każdy muzułmanin to terrorysta, ale każdy terrorysta to dziwnym trafem muzułmanin. Czy w ISIS są buddyści, mormoni, katolicy albo Jehowi? Nie. Sami muzułmanie. Poza tym statystyki w krajach zachodnich są jasne - większość (koło 80%) przestępstw popełniają imigranci, a większość z nich to z kolei muzułmanie. Co oznacza, że większość przestępstw ogółem popełniają osoby tego wyznania.
Oczywiście tego co mówi Koran nie neguję. Katolicy też mają wiele ładnych przykazań np. kochaj bliźniego swego jak siebie samego. Jak to wygląda w praktyce, to wiadomo. To, że coś jest kanonem wyznania czy wiary, nie oznacza wcale, że większość ludzi tego przestrzega. Wbrew przeciwnie - wybierają z religii to, co im jest na rękę. Więc takie cytaty z Koranu w ogóle mnie nie przekonują. To tak jakby cytować Nowy Testament i twierdzić, że większość Polaków się do niego stosuje, bo przecież większość uważa się za katolików.
Poza tym co to za przykład z tą Chorwacją? Tam jest ok. 90% katolików, a tylko 3% muzułmanów. Więcej jest w Danii, Holandii czy Szwecji. Tam byłam. I tam jest masakra - niektórymi dzielnicami nie da się normalnie przejść w biały dzień, bo jest się wulgarnie zaczepianym. Tylko dlatego, że jestem kobietą, mam odsłonięte włosy i twarz, bo strój typu jeansy, koszulka i swetr trudno uznać za wyzywający.
Edytowane przez Veredise
Czas edycji: 2015-09-15 o 09:39
|