Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - przedłużanie - wasze doświadczenia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-09-14, 17:05   #4307
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia

Cytat:
Napisane przez Anika-na Pokaż wiadomość
Ja pisalam o micromalenkich zgrzewach ktore mialam wczesniej...jednak takie tyci,tyci nie sa dobre choc idealne bo nic nie widac.Teraz mam troszke wieksze ale dalej malutkie sa okolo cm jedne ciut wieksze jedne mniejsze w zasadzie chyba sa tylko grubsze od tych co mialam wczesniej. I przyznam ze z racoona jestem bardzo zadowolona wczesiej mialam kera-wax no niby zgrzewy trzymaja rewelacyjnie bo z zadnym nic sie nie stalo ale za to kera-wax jest duzo ciezszym materialem od racoona i obciazal mi wloski, w kucyku zle sie czulam takim wysoko spietym, ale wlosy wypadaly tez... nie mam metody gdzie wlosy nie wypadaja... to chyba normalne. Generalnie z kera-waxu nie bylam zadowolona...sciaganie??? ? masakra,t5ragedia dzisis ... racoon sciaga sie rewelacyjnie, tak jak pisalam wczesniej 4,5 godz. wszystko sciaganie, zakladanie farbowanie... a kera-wax sciagalysmy z Pania Renie baaardzo dlugo... 4 godziny samego sciagania!!! bo kera-wax jest bardzo mocny i bardzo moco trzyma... wiec lepiej zrobic racoon, moze trzeba bardziej dbac o niego ale bez stresu,ze przy sciaganiu bedziesz sie meczyc...
co do ciezkosci....hmm ciekawe jak zgrzew ktory praktycznie nic nie wazy moze obciazac wlosy he, mi nie obciaza jakosc - moze mialas zbyt grube pasemka zalozone a zbyt cienkie pasma Twoich wlosow do ktorych byly przymocowane - technika zalozenia jest bardzo wazna, jesli masz zle zalozone to kazda metoda bedzie niedobra i moze obciazac

co do sciagania - u mnie nie bylo z tym wiekszych problemow

Cytat:
Napisane przez Xenia Pokaż wiadomość
Nie , nie jest powiedziane.
Mialam 3 razy keratyne , raz zakladana ultradzwiekami a dwa razy tradycyjnie zgrzewarka .
Fakt , kiedys zauwazylam , ze kilka laczen zrobilo sie lepkich . Jednak jestem w 100 % pewna , ze cos zrobilam nie tak , nie chce mi sie kombinowac czy to od suszarki czy od niewlasciwego szamponu czy od solarki ...
Z czasem zapomnialam o tym . Zgrzewy wyschy jakims cudem i jako , ze pozniej mialam szampon do przedluzanych , problem sie juz nie powtorzyl.
Keratyna sie samoistnie nie zrobi lepka , trzeba jej w tym pomoc.

Z kolei nie wiem czy przy czarnych wlosach powinno sie uzywac tylko czarnej keratyny czy moze byc przezroczysta ( uniwersalna) .

Nie interesowalam sie tym do czasu ostatniej wpadki .
Ostatnie przedluzanie bylo totalna wtopa . Zgrzewy szybko mi zbielaly.

Wygladalo to jak biala guma do zucia w czarnych wlosach . Nie wytrzymalam psychicznie i zdjelam to cholerstwo najszybciej jak sie dalo.
no wlasnie...keratyna lubi sie rozpuszczac od ciepla (suszarka,solarium) a przy kerawaxie tego nie ma. mozna chodzic codziennie na solarium i codziennie suszyc wlosy i nic

moja kolezanka tez miala keratyne i po solarium jej sie zgrzewy kleily fuj

moze to wydac sie dziwne ze tak zachwalam kerawax ale taka jest moja opinia - jestem nim zachwycona i nie moge nic zlego powiedziec na jego temat
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora