2015-09-16, 11:59
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - część 4
Cytat:
Napisane przez karol_ak
no właśnie, dlatego przechodzę na mm, też mam dość
jagodowa co do rozszerzania diety, jeśli karmisz często piersią to dziecko się najada i kp wystarcza do 6 mż, także ze względu na potrzeby dziecka to pewnie nie trzeba podawać mu nic poza tym
tylko pytanie czy tobie to odpowiada, jeśli chcesz mieć więcej luzu to powoli wprowadzaj nowości jak dziewczyny pisały
tylko jak młody zasmakuje żeby ci piersi nie odrzucił
mój starszy syn jak zaczął jeść słoiczki to nie chciał kp, ale mnie nie zależało tak bardzo
a jak dajecie te nowości dzieciom, żadnemu nic nie dolega, jak kupy wyglądają ?? bo u nas boli go brzuch i ma problem zrobić, a dawałam na razie tylko po kilka łyżeczek marchewki i jabłka, chyba dam mu na razie spokój i poobserwuje
|
Wiem, że teoretycznie wystarcza do 6 miesiąca, i taki był plan że tylko cyc, ale ja widzę że mały głodny cały czas - nawet po godzinie, półtorej od karmienia szuka cycka, gdzie wcześniej jadł mniej więcej co 3 godziny. I w nocy też się częściej budzi, dlatego zaczęłam się nad tym zastanawiać. W sumie sama nie wiem co robić, bo przecież kilkoma łyżeczkami się nie naje, może po prostu taki okres, że więcej i częściej jeść potrzebuje.
a z drugiej strony - czy później przez niecałe 6 miesięcy, zanim pójdzie do żłobka nauczy się najadać czymś innym niż mlekiem, tak ze dwa razy dziennie?
|
|
|