2015-09-17, 13:52
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Schudnąć 20-30kg część III
Cytat:
Napisane przez Must
pozeczkowa
boczek w plackach ? Może się nie znam, ale nie widzę sensu jedzenia boczku na redukcji.
Nie gniewajcie się dziewczyny, ale też jesteśmy żeby sobie coś doradzić.
|
robię obiady nie tylko dla siebie, muszę czasem też iść na pewne ustępstwa. i tak jak napisała Ulcia, wybieram boczek który ma bardzo niewiele tłuszczu a i ten staram się wykroić możliwie jak najlepiej. jakieś mięso w tych plackach być musi, jak dla mnie żdne inne nie pasuje mój mąż nie narzeka na grillowane kurczaki, sałatki w ramach obiadu czy brązowy makaron zamist białego, a ja wzamian nie bulwersuję się, że życzy sobie żeby coś w plackach ziemniaczanych było "treściwszego".
ponadto jestem zdania, że jak zjem raz w tygodniu żółty ser czy raz w miesiącu trochę boczku, to nic mi nie będzie. nie popadajmy w skrajności...
i oczywiście się nie obrażam
melduję 40 minut uczciwych ćwiczeń, w tym 25 minut na mojej ulubionej maszynie kajakowej. mięśnie barków czuję tak bardzo, że jutro pewnie nie będę mogła wzruszyć ramionami 
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------
Cytat:
Napisane przez Ulcia2512
Jak robisz te placuszki?
|
tak jak zwykłe ziemniaczane, tylko oprócz ziemniaków wcieram jeszcze marchewkę (surową). cebula w kostkę, boczek w kostkę, ze dwa ząbki czosnku. jedno jajko i odrobinę mąki pełnoziarnistej.
|
|
|