Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy marzec 2016. Część II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-09-17, 15:32   #3014
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja uważam że dwa happy meale na miesiac dziecku nie zaszkodzą, a nie chciałabym żeby miał 6 lat i nigdy nie był z maku bo mialam takie koleżanki to potem na szkolnych wyczieckach objadały sie wszystkim bo rodzice nigdy nie dali.

ja jezdzilam do maka z rodzicami jak miala 6-7 lat, nie co tydzien ale jeżdziłam. Jadłam happy meala z kurczaczkami i ani nie ważyłam 100 kg ani mi to specjalnie nie zaszkodziło
wszystko jest dla ludzi tylko z głową.
W maku byłam pierwszy raz w wieku może 12-13 lat i nigdy nie rzucałam się tam na jedzenie, więc to mogła być kwestia zwykłego dziecięcego obżarstwa, charakteru, dostępności i posiadania kasy w ręku, a nie tego czy coś jadły czy nie pewnie tak samo rzuciłyby się na chipsy czy lody gdyby akurat je kupowano.
oczywiście to jest temat rzeka, nawet zaczęłam pisać, ale bez sensu się przekonywać, każdy ma swoje racje Dla mnie dwa razy na miesiąc to dużo, nawet jak dla dorosłego, a co dopiero dziecka. I przyznaję, że moje zdanie może być mało obiektywne, bo moja siostra z dwójką dzieci mieszka w Niemczech. Często nawet na poranną jajecznicę chodziły do maka, zamiast zrobić w domu. Widziałam tam dużo takich rodzin na śniadaniach, obiadach w dni powszednie. Być może dlatego jestem uprzedzona. Od małego były przyzwyczajone jakby to było normalne i teraz - 18 i 15 lal- żadna nie wygląda zdrowo. Łącznie z moją siostrą niestety.
Ale tak jak pisałam, włosów rwać nie będę jeśli pójdzie przy okazji, więc mam nadzieję, że to jest trochę 'z głową' ale obiadki co tydzień w Galeriach dla pięciolatki, no nie.. to nie przejdzie.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Nie no, energetyki to już jest w ogóle masakra.