2015-09-17, 15:53
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
Cytat:
Napisane przez ridja devojka
Akurat babcia tez będzie na weselu. Prawdopodobnie będzie jakiś pokój dla dzieci/mam gdzie będzie można karmić czy iść odetchnąć. U nas zawsze są maluchy i śpią w tych halasach. Jak rodzice chcą potańczyć to zawsze jest mnóstwo chętnych do popilnowania. Wiadomo że nie popijemy i nie będziemy krolami parkietu ale mi to nie przeszkadza
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
No jak są warunki to czemu nie... W naszych rodzinach i w ogóle w okolicach nie bardzo są.
Cytat:
Napisane przez agu23gda
U nas tez roznie... czasami mala je i zasypia... a czasami 4 h cyc. Rzygi kupa. I tak w kolko. Smoczka nie chce tylko cyca. I pije az czekam kiedy wyleci jej mleko uszami. Bo leci nosem. Buzia. W formie kup. Ale nie chce w tym czasie robic nic innego. Tylko jesc i. Koniec. Inaczej ryk. Wczoraj tak miala od 19 do 23. Bylam wykonczona. Potem jak juz padnie to mimo ze ja odbije to i tak przez sen ulewa albo wylatuje nosem. Wiec wtedy ja biore do nas bo sie boje ze sie utopi we wlasnych wymiocinach i czuwam zamiast spac. Maly zarlok.
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------
Aaa i wieszalam przed chwila pranie na balkonie. Czy to jest taki upal czy mnie balkon w choooya robi?!
|
Niee ni ponoć duchota dzisiaj straszna... Właśnie mi się przypomniało, że fajnie jest mieć balkon...
Cytat:
Napisane przez meneq
Bo to problem przy przeprowadzce, trudniej zadbac o materac z lozka (pamietaj, ze tu jest niesamowita wilgotnosc powietrza, poza tym zyskujemy przestrzen do zycia - materace sie sklada i na dzien laduja w szafie. No i mamy tak dobrane, ze nic a nic nie czuc roznicy miedzy spaniem na materacu czy w lozku ;-)
|
My też teraz na materacu, stoją dwa wiekowe w sypialni (mają ponad 20 lat), ale takie są mega wygodne ( z sypialnianego łóżka). Tyle że miejsca dla dziecka by nie było i dobrze [emoji6]
Cytat:
Napisane przez meneq
Tak czy siak, blyskawica
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------
Odpoczywaj, zasluzylas. U nas tez stale starsza zaczepia Ruri a o tyle jest trudniej, ze musi czekac na swoja kolej przy piersi
|
Nie jest Ci dziwnie karmić też starszą? [emoji4] a tak z ciekawości - do jakiego wieku planujesz karmić? Wybacz jeśli już o tym wspominałaś, nie pamiętam...
Cytat:
Napisane przez meryy82
i coś się zastój w porodach zrobił, tak to hurtowo szło, a teraz jakaś cisza.
No to która odtyka kolejkę??
co macie na obiad?
|
My dzisiaj z mężem mamy 5. rocznicę związku i jedziemy po pizzę i na zakupy. Także u nas na obiad pizza dzisiaj.
Wczoraj była fasolka z kiełbasą, a jutro będzie rybka z sosem. A w weekend zostajemy z moimi braćmi i tam już będzie taki obiad, jaki mama kupi (pewnie kupi pierś z kurczaka bo najmłodszy to najchętniej je, a ja nienawidzę kroić piersi na kotlety...).
Aa tak w ogóle to dzisiaj beznadziejny dzień, znowu. Wikusia by miała 7 tygodni dziś [emoji25] jakbym miała za mało wrażeń, odwiedził mnie rano tata i zaczął gadać o tym, żebym odbierała dzieciaki z przedszkola i szkoły jak mama kończy później, 3x w tygodniu. Odmówiłam, tak jak wcześniej mamie, ale próbował wywrzeć na mnie zgodę różnymi sposobami. Już mam dość i żałuję, że się przeprowadziliśmy...
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
|