2015-09-17, 17:26
|
|
|
BAN stały
|
Dot.: Długie włosy u chłopaka... ściąć?
Cytat:
Napisane przez feelin_soo_me
Tak mam stereotypowy poglad, tak samo jak dla mnie kobieta nie wyglada kobieco w krotkich wlosach, tak samo dla mnie facet nie bedzie meski w dlugich. koniec kropka. Poza tym kojarzy mi sie to u faceta z niechlujstwem.
chlopak sam zapytal o zdanie dlatego sie wypowiadamy, no i nie oszukujmy sie ale wyglada bardzo nijako...
|
A moim zdaniem to sposób poruszania się, sposób mówienia, czyli po prostu sposób bycia decyduje o tym czy kobieta jest kobieca i czy facet jest męski, a nie np. fryzura.
Według mnie czarująca, poruszająca się z gracją krótkowłosa kobitka jest bardziej kobieca niż długowłosa laska poruszająca się jak kloc.
I uważam tak, mimo że jestem twardą zwolenniczką długich włosów i sama nigdy nie obcięłabym się na krótko. 
Tak samo facet, prawdziwy mężczyzna nie musi udowadniać swojej męskości długością włosów.
Zwróćmy uwagę na takiego Sawyera z serialu Lost, gdzie damska część sikała za nim w gajtki. Albo Khal Drogo z Gry o tron i podobny kisiel.
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------
A co do niechlujstwa.. jak ktoś jest brudasem to i obcięcie włosów nic nie da, prócz tego, że przy krótkich nie widać, że są tłuste.
|
|
|