|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3
[QUOTE=mehja;52800396]
Cytat:
Napisane przez fartuch
u nas nawet gorący ocet nie działa. próbowałam wszystkiego, naprawdę  mamy bardzo twardą wodę, czajnik po kilku dniach cały w kamieniu... 
QUOTE]
a macie czajnik do filtrowania wody? u nas też twarda a odkąd mamy czajnik Dafi to nie ma kamienia w herbacie
wtedy nie miałam jeszcze neta w domu, takie czasy  wiedzę czerpałam od pediatry i gazet typu Mamo to ja.
A jajo jest bardzo zdrowe i dziecko potrzebuje go do prawidłowego rozwoju. wtedy były zalecenia żeby 3x w tygodniu dodawać do zupki żółtko
|

Cytat:
Napisane przez industria
moja teściowa panikara kazała mi iść z małą do lekarza
pojechałam do tej mojej przyjaciółki żeby ją obejrzała. no wszystko czyste i ewidentnie idą zęby....górna dwójka- widać kwadracik na dziąśle
tak że tego- zaczynamy oficjalnie przygode z zębami 
dała mi dentinox i w razie ostrzejszego ataku virbucol
...pytałam o tą wilczą jagode (belladonne) - powedziała że to jest tak mała ilość że nie szkodzi dziecku w żadnym wypadku a działa uspokajająco
aaaa i jako kolejn lekarz potwierdziła że mała jest gotowa na to żeby pomalutku rozszerzać diete
|
no to ładnie
Cytat:
Napisane przez groszkolino
Po 7 miesiącu rozszerza sie o nabiał [emoji4]
Nie koniecznie do zupy ale tak chyba najprościej.
Wpisz sobie rozszerzanie diety 2014 to najnowsE wytyczne wg who. Jest tez nowe motto ze rodzic decyduje co i kiedy je dziecko a dziecko ile chce zjeść [emoji3]
|
Dzięki