Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wynajmowanie pokoju z balkonem, jakieś specjalne prawa?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-09-17, 17:31   #39
afrodytek
Zadomowienie

Dot.: Wynajmowanie pokoju z balkonem, jakieś specjalne prawa?

Cytat:
Napisane przez Damayanti Pokaż wiadomość
ja na pewno wlazilabym przez okno - i wilk syty i owca cala

Autorko, wybacz, ale ja caly czas mam wrazenie, ze to w Tobie jest problem.
Jak sama piszesz, to Ty poruszylas kwestie balkonu - zapytalas, odpowiedzialy Ci zgodnie z prawda, uzywaja do prania i trzymaja rower. Wiec o co sie rozchodzi? Serio im bedziesz wyliczac, ze maja prac raz w tygodniu bo zaslaniaja Ci slonce?
Slady po rowerze rozumiem, ze moga draznic.

Dziewczyny dostana zakaz wchodzenia do pokoju podczas Waszej nieobecnosci? Ciekawa jestem jak to rozegrasz.
Nie dostaną bo tak jak mówisz zgodziłyśmy się na to. Nie chcemy z reszta robić problemów, bo nie przeszkadza nam jak ktoś kulturalnie zawiesi sobie pranie i pójdzie. Jednak jeśli będą często chodzić to muszę zwrócić im uwagę,bo tak jak mówię one dały nam do zrozumienia, że nie korzystają w ogóle z balkonu. Tylko trzymają tam rower bo czasem jeżdżą ( czasem) i suszy się pranie gdy jest ładna pogoda. Nie przeszkadza mi to jeśli to będzie normalna pora, normalna ilość prań itp. Co do zasłaniania słońca. Specjalnie chciałyśmy mieszkanie z dużymi oknami żeby było jasno nie jak w norze i po prostu jeśli będzie pranie ograniczało nam światło to je przesuniemy i tyle.

Pokój nie jest przechodni, więc jeśli my się z koleżanką zgodziłyśmy na taki układ, że czasem ktoś przejdzie w potrzebie to jest tylko nasza dobra wola i dziewczyny nie powinny tego wykorzystywać.
Tak samo jak my im problemów nie będziemy robić z praniem czy rowerem na naszym balkonie tak samo one nie powinny nam robić problemów że chcemy komfortowo mieszkać.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez anu07 Pokaż wiadomość
Myślisz nad tym,że ktos Ci wchodzi do pokoju pod nieobecność? Przecież jak Cię nie ma to mogą na dobrą sprawę co minutę tam wejść i wyjść. Widzę u Ciebie jakiś dziwny terytorializm :p Ale po co się stresować skoro nie masz nic do ukrycia? A jak niektórzy mają przejściowe pokoje? Trochę więcej luzu a i wynajem będzie przyjemniejszy, mieszkanie z innymi ludźmi ma niestety taki klimat
Dokładnie masz rację. Takie uroki mieszkania z kimś. Dlatego w pełni zdaję sobie z tego sprawę i wiele rzeczy po prostu trzymam w sobie i jakoś się przyzwyczajam, bo jakoś trzeba razem mieszkać w miłej atmosferze.
afrodytek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując