Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wynajmowanie pokoju z balkonem, jakieś specjalne prawa?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-09-17, 17:37   #41
afrodytek
Zadomowienie

Dot.: Wynajmowanie pokoju z balkonem, jakieś specjalne prawa?

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie że skoro współlokatorki trzymają rowery na balkonie to nie wynajęły pokoju z balkonem jak była okazja. Może zaproponuj zamianę skoro ten balkon stanowiłby kość niezgody.

Mieszkałam w mieszkaniu w którym był balkon, wszyscy współlokatorzy mieli do niego dostęp mimo że pokój "przejściowy" był wynajmowany.
Nie wysiadywaliśmy na nim od rana do wieczora, nie paliliśmy, nie robiliśmy imprez - czasami wywieszało się pranie - na linkach - zabierając trochę światła. Dziewczyna z której pokoju było wyjście na balkon nie robiła z tym problemu.

Na punkcie światła to mamy hopla... bo w ostatnim mieszkaniu było tak ciemno, że szukałyśmy mieszkania z największymi oknami

Myślę, że nie będzie kości niezgody, bo mam nadzieje, że dziewczyny są w porządku i też będą szanowały naszą własność i prywatność. Tylko po prostu chciałam poznać opinię jak ludzie traktują balkon w nie swoim pokoju.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Przeczysz sama sobie. Jak mogły dać wam do zrozumienia, że W OGÓLE nie korzystają, skoro trzymają tam rower i wywieszają pranie?
W ogóle nie siedzą na balkonie w celach towarzyskich, nie odpoczywają tam, nie wychodzą pooglądać latające gołębie itp. Nie użytkują go często i namiętnie. Tylko ich korzystanie jest znikome i ogranicza się do trzymania roweru, który czasem używają i zawieszenia prania w miesiące ciepłe.
afrodytek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując