2015-09-17, 19:43
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zawsze piękne, zawsze młode - 30+ 40+ ciąg dalszy
Dzis pieke ucierane ze śliwkami Przepis dostałąm w pracy. A jutro bułki drozdzowe z malinami dla tz 
Dawno nie piekłam. Jak zaczełąm się odchudzać to wszystkie słodycze weg, ciasta na indeksie...I co...? Ano nic 
Pani w pracy dała mi ostatnio przepis na kruche ze sliwkami. To włąsnie było pierwsze po przerwie, bo nadal mam sliwki do przerobienia 
ciasto na oko, ale podała, sliwki i cos tam jeszcze mówiła, z czego dotarła do mnie :kruszonka. nie przepadam, więc po prostu na warstwie sliwek rozłożyłam trochę tego kruchego ciasta ze spodu. upiekłam. Patrzę. hm...Mam odrębne kruche ciasto i na nim, gdzie niegdzie, odrębnie, sliwki. Ja się człowiek uprze, to takiego suszka zje, sliwka ewentualnie przegryzie...ale zebym to ciastem nazwała...? albo innych częstowała...? No nie bardzo...Okazało się, ze przed hasłem: kruszonka - była jeszcze piana z białek ubita, do położenia na sliwki Nic to, oby dziś i jutro poszło mi lepiej. Tz jest fanem ciasta drożdżowego. a ja nie jestem w nim mistrzem...
Sati, jak wyjdzie to Ci telekinetycznie prześlę 
A, miałam pisać - w estetyce skusiłam się na ten retinolowy zestaw sesderma - serum i krem w cenie serum...
Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2015-09-17 o 19:44
|
|
|