Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wynajmowanie pokoju z balkonem, jakieś specjalne prawa?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-09-17, 19:05   #51
201605161428
Konto usunięte

Dot.: Wynajmowanie pokoju z balkonem, jakieś specjalne prawa?

Cytat:
Napisane przez Czarna2000 Pokaż wiadomość
A ja tam mam inne zdanie na ten temat. Byłabym wściekła gdyby ktoś mi łaził po pokoju, zwłaszcza, jeśli mnie w nim nie ma. O tej pobrudzonej podłodze to już nawet nie wspominam .
Mój pokój jest moją przestrzenią prywatną i mogę mieć tam różne rzeczy (cenną biżuterię czy sprzęt) albo np. okropny bałagan i nie chcę, żeby ktoś go oglądał. Pranie robi się dość często, trzeba je i powiesić i zdjąć. Takie częste pukanie i wchodzenie do pokoju nie jest niczym fajnym i może irytować. Skoro w umowie nie jest napisane, że pokój to część wspólna to raczej na pewno należy do Twojego pokoju.
Ja ustaliłabym z dziewczynami reguły "wizyt" na balkonie i ograniczyłabym je do minimum. Pierwsza i najważniejsza - nie życzę sobie wchodzenia, kiedy nie ma mnie w mieszkaniu. Po prostu nie. Z resztą drzwi swojego pokoju możesz zamykać na klucz (Twoja koleżanka miałaby wtedy osobny dla siebie) i nie jest to nic nadzwyczajnego. W dodatku chciałabym żeby mówiły mi wcześniej, że będą robić większe pranie czy planują wycieczkę rowerową.
Tak samo nie zrezygnowałabym z pokoju z balkonem . Tamte dziewczyny wynajęły pokój, Autorka pokój z balkonem. Być może płaci więcej przez to. To jest jednak wygoda i jeśli tak się udało wynająć, chyba nie ma sensu tego tracić.
Szlag by mnie trafil jakbym we wlasnym mieszkaniu nie mogla sobie bluzki na szybko przeprac, bo nie przewidzialam ze sie ubrudzi i nie zapowiedzialam wyjscia na balkon tydzien wczesniej.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując