2015-09-17, 20:05
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Być w związku z obcokrajowcem.
Cytat:
Napisane przez plastikowabiedronko
Znam parę mołdawsko-boliwijską, więc to o czym piszesz nie jest mi obce. Zresztą mieszkałam przez pewien czas w Mołdawii, więc z sentymentem czytam wszystko, co zawiera mołdawski wątek 
|
No to widzę, że bardzo podobnie kto by pomyślał, że na wizażu trafię na osobę, która zna też podobną parę! Jak się poznali, jeśli to nie jest tajemnica? 
Cytat:
Napisane przez aduu95
Od roku w związku z Francuzem  ja uczę się francuskiego od 3 lat, on zaczął naukę polskiego na uniwersytecie kilka dni temu. Porozumiewamy się po angielsku, bo szybciej i łatwiej
Co ciekawe, znam sporo par w tej kombinacji, lub Francuz z inną "słowianką". Po tym jak widziałam jak Francuzki traktują swoich facetów, to nie dziwię się, że zaczynają szukać partnerek gdzieś indziej..
Czasami zauważam lekkie różnice jeśli chodzi o kulturę, ale nie jest to nic , co wpływałoby na jakość związku. Ewentualnie może Francuzi są trochę bardziej egoistami, ale to może być po prostu cecha charakteru.
|
Mnie zastanawia dlaczego znam więcej Polek w związkach z obcokrajowcami niż Polaków polskie kobiety są bardziej otwarte na znajomości, czy może po prostu jest ich więcej i chętniej wdają się w stałe relacje z osobami zza granicy?
|