Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Być w związku z obcokrajowcem.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-09-17, 20:05   #182
phony
Wtajemniczenie

Dot.: Być w związku z obcokrajowcem.

Cytat:
Napisane przez plastikowabiedronko Pokaż wiadomość
Znam parę mołdawsko-boliwijską, więc to o czym piszesz nie jest mi obce. Zresztą mieszkałam przez pewien czas w Mołdawii, więc z sentymentem czytam wszystko, co zawiera mołdawski wątek
No to widzę, że bardzo podobnie kto by pomyślał, że na wizażu trafię na osobę, która zna też podobną parę! Jak się poznali, jeśli to nie jest tajemnica?

Cytat:
Napisane przez aduu95 Pokaż wiadomość
Od roku w związku z Francuzem ja uczę się francuskiego od 3 lat, on zaczął naukę polskiego na uniwersytecie kilka dni temu. Porozumiewamy się po angielsku, bo szybciej i łatwiej

Co ciekawe, znam sporo par w tej kombinacji, lub Francuz z inną "słowianką". Po tym jak widziałam jak Francuzki traktują swoich facetów, to nie dziwię się, że zaczynają szukać partnerek gdzieś indziej..

Czasami zauważam lekkie różnice jeśli chodzi o kulturę, ale nie jest to nic , co wpływałoby na jakość związku. Ewentualnie może Francuzi są trochę bardziej egoistami, ale to może być po prostu cecha charakteru.

Mnie zastanawia dlaczego znam więcej Polek w związkach z obcokrajowcami niż Polaków polskie kobiety są bardziej otwarte na znajomości, czy może po prostu jest ich więcej i chętniej wdają się w stałe relacje z osobami zza granicy?