Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - WF w szkole - czy coś sie zmieniło?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-09-17, 19:51   #11
charsi
Zadomowienie

Dot.: WF w szkole - czy coś sie zmieniło?

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
Ja zawsze lubiłam wf i byłam dobra we wszystkich sztuczkach choć części np. koszykówki i fitnessu nie lubiłam, ale robiłam co trzeba i zaliczałam. W liceum mieliśmy urozmaicone zajęcia i było wszystko. Nauczycielka mówiła, że jak każdej klasie pokaże każde ćwiczenie po 2-3x razy to swoją dawkę ćwiczeń codziennie zrobi. I wcale się nie dziwie takiej postawie i nie wymagałabym czynnego udziału w ćwiczeniach.
A oceny... muszą być. Równie dobrze ktoś nie ma predyspozycji do pisania wypracowań czy mnożenia. Oceny moim zdaniem mówią dzieciom/młodzieży o predyspozycjach, zdolnościach, obszarach do poprawy. Wytyczają kierunki rozwoju i być może przyszłej drodze zawodowej. Ważne, że ktoś przeskoczył przez skrzynie, że chciał, starał się. A czy udało mu się skoczyć przez 5 czy 8 segmentów to inna sprawa.
ja też byłam mega wysportowana, jeździłam na zawody, grałam w klubie a mimo to serdecznie nie znosiłam wfu i była to dla mnie największa strata czasu.
to nie chodzi tylko o to, że dzieci nie lubią wfu, bo nie są wysportowane i nie mają predyspozycji, ale o to jak te zajęcia są prowadzone i jakie szkoła ma zaplecze.