Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rozstanie z facetem XXXIII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-09-17, 21:49   #3734
MissChievousTess
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII

Cytat:
Napisane przez najgorzej_ Pokaż wiadomość
Serio? Byłoby super się spotkać i razem poużalać i pomarudzić. Tym bardziej, że jak widzę, jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji. A poza tym potrzebuję jakiegoś kontaktu z ludźmi i w ogóle.
O dziewczyny z Krakowa.
A ja szukam koleżanek w Krakowie.
Można do Was dołączyć gdybyście planowały jakieś babskie pogaduchy czy kawę na mieście?

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez faeria Pokaż wiadomość
Facebook to zło. U siebie zauważyłam, że im mniej wchodzę, tym jest mi lepiej (od 2 tygodni nie zajrzałam, prócz szybkiego wejścia na grupę, by dowiedzieć się o sprawach uczelnianych).
Trzymaj się
No na FB szkoda życia.
Jako socjolog czytam czasem artykuły jak FB wpływa na ludzi i optymistyczne te doniesienia nie są.
Ostatnio dużo jest badań na ten temat jak Fb sprzyja depresji. Chyba coś w tym jest. Ja też korzystam z konieczności, na potrzeby bycia na bieżąco ze sprawami na uczelni. Ale gdybym z uwagi na studia nie musiała mieć konta to wolałabym tego wcale nie używać.
Zamiast korzystać z FB lepiej poczytać książkę, jakiś magazyn, pouczyć się języka obcego albo wyjść na miasto. Szkoda życia. Czasem trudno mi uwierzyć ile godzin dziennie, rocznie ludzie teraz na media społecznościowe tracą. A taka prawda, że to głównie narzędzia gromadzące Big Data. Ja tam mogę to sobie analizować, jakiś spec od marketingu czy pracownik obcego wywiadu może, ale szkoda patrzeć jak ludzie tracą na to pół życia, jakby nie wiem, ich życie miało stać się lepsze od siedzenia na Fb i lajkowania czego bądź.