Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - WF w szkole - czy coś sie zmieniło?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-09-17, 21:08   #21
201604181004
Konto usunięte

Dot.: WF w szkole - czy coś sie zmieniło?

dziś ważę 55 kg, choć roztyłam się rok temu i musiałam to zrzucać to mimo wszystko uprawiam sport, jeżdżę na rowerze, uwielbiam pływać, nie tańczę i nie trenuję zawodowo, ale nienawidziłam sportów drużynowych. rower i basen były nierealne, tańczyć nie lubię ale wolałabym to od piłki nożnej i biegania (bieganie było za karę na co drugiej lekcji, jak to była ostatnia lekcja to większość w ramach odchudzania faktycznie biegała, a reszta wlokła nogami)...

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
U mnie było bieganie wokół szkoły, do przebiegnięcia bodajże 10 albo nawet 13 (?) kółek, oczywiście na ocenę. Miałam lekko yeb.niętego wuefistę. Gdy biegali chłopcy, wszystkie dziewczyny stały na trasie i miały informować go, jeśli ktoś stanął choć na chwilę. No i odwrotnie - chłopcy pilnowali dziewczyny. Były też biegi przełajowe. Wśród krów, smrodu obornika i błota. Oczywiście ja same dwóje łapałam xD

Potem było tylko gorzej. Ciągle to samo - siatka, piłka, siatka...
wolałabym piłkę siatkę piłkę siatkę ale rzadko kiedy dostawałyśmy zajęcia na sali bo "ja nie będę dla was bił się o sale bo nie docenicie" bo o sale trzeba było się kłócić, bo miejsc nie było.
taaak i zimno w czapeczkach biegamy <3 albo w gorącym słońcu. to nic ze jestem już stara ale do dzisiaj nie wychodzę na słońce bo mi słabo. na plażę nie chodzę nie opalam się. nie nosiłam do szkoły kremu z filtrem 50 bo nie było możliwości żeby to ogarnąć, natomiast w pracy jak stałam na zewnątrz to się codziennie smarowałam.

polski wf to jedna wielka żenada, moi uczniowie boją się grać - uczę jedną gimnastyczkę i jedną która jeździ konno już niemalże profesjonalnie. w obawie przed kontuzjami po prostu unikają wfu jak mogą, idiotyczne zbicie palca może oznaczać dla nich przerwanie treningu. no ale szkoła oczywiście nie akceptuje zwolnień na zasadzie: trenujesz coś półprofesjonalnie/profesjonalnie to cię zwalniamy xd te dzieci które dużo się ruszają wcale nie garną się do wfu, bo traktując zawody jako sprawę wysokiej wagi, po prostu szkoda im obijać się przy setnej grze w zbijaka
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując