2015-09-18, 06:13
|
|
|
Wizażowy Kot Igor
|
Dot.: Czarcie żebro
Cytat:
Napisane przez Leveile Soleile
Słyszałyście o nim?
http://www.magicznyogrod.pl/index.ph...art&Itemid=103
Podobno kiedy człowiek opłucze się w naparze z czarciego żebra, a został na niego rzucony urok, to w wodzie (w wannie) tworzą sie tzw. farfocle fafoły, coś takiego, takie ciemne plamy
W sumie do wszystkiego podchodzę raczej sceptycznie, nie mam w zwyczaju wierzyć w zabobony itd. ale spotkałam wiele wypowiedzi w necie o tym ostrożeniu i mnie to zaciekawiło.
Pewnie zaraz mnie tu zjecie i powiecie, zebym sie w ogóle schowała z takimi głupotami.
No ale ciekawa jestem Waszych opinii.
|
Podobno, jak się wysmarujesz pod pachami maścią z beladonny, wilczego mlecza i pokrzyku to będziesz mogła dosiąść miotły i polecieć na Łysą Górę. Od uroku ochroni też czerwona wstążeczka.
Mamy XXI wiek. Jestem gotowa wierzyć ( i wierzę) w lecznicze działanie ziół ale z wyboldowanymi w cytacie głupotami to bym się schowała jednak 
---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ----------
Cytat:
Napisane przez amorkaa
Ja w tym naparze kąpałam się 4 razy w życiu  2 razy w wodzie pojawiły się farfocle, 2 razy woda była czysta.
Aby całkowicie "zmyć" z nas zły urok należy wykąpać się w naparze 3 razy, aż woda będzie czysta 
|
A gorączkę zbijasz wchodząc do pieca na trzy zdrowaśki? Tak z ciekawości pytam.
|
|
|