Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Być w związku z obcokrajowcem.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-09-18, 06:55   #193
201712071518
Konto usunięte

Dot.: Być w związku z obcokrajowcem.

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Ja mam wrażenie, że też aspekt ekonomiczny ma znaczenie. Zaryzykuję, że więcej kobiet uważa, że mężczyzna powinien zarabiać podobnie jak one. W przypadku mężczyzn ma to statystycznie mniejsze znaczenie. Związki z obcokrajowcami to często i gęsto związki z mężczyzną, który zarabia lepiej (zwłaszcza, jak jest z zachodniej europy, Skandynawii). To okropne, ale uważam, że ten aspekt też może mieć znaczenie.

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

I też uważam, że statystyczna Polka jest bardziej światowa niż statystyczny Polak. Nasza kultura wartościuje też rodzinę, ciepło... Prawie każdy, kogo znam w Polsce (w sumie mężczyźni też, ale na pewno kobiety) umie gotować. To wszystko to generalnie miłe cechy u partnerki. W ogóle uważam, że nasze społeczeństwo kształtuje kobiety, które robią wszystko - zarabiają, gotują, są ciepłe, miłe, ładne, zgrabne i potrafią zakazać rękawy i poradzić sobie ze wszystkim - i mężczyzn, których lenistwo i brak ogarnięcia się usprawiedliwia. Znam mnóstwo kobiet, które dosłownie robią w domu wszystko, od ogarnięcia swojej pracy, finansowego, przez zajmowanie się dziećmi, poprzez wszystko inne i panów, którzy mają w sobie mniej tych umiejętności.
Na pewno cos w tym jest, co piszesz o aspekcie ekonomicznym.
ja nigdy nie ukrywalam, ze szukam faceta, ktory zarabia wiecej niz ja (bylam w dwoch zwiazkach z roznica w zarobkach na niekorzysc faceta i to byly katastrofy)
Jedyni Polacy jakich znam w zwiazkach z cudzoziemkami to sa faceci zwiazani z Azjatkami: 3 z nich z Tajkami, 1 z Indonezyjka, i 2 z Filipinkami. Mam w dalszej rodzinie (podobno, bo nie utrzymuje z nimi kontaktu) zwiazek Polaka z Francuska. No i znam Polaka w zwiazku z Nigeryjka, ale fetyszem tego kolesia sa afrykanskie kobiety, wiec trudno tu mowic o powaznym 'zwiazku'

Zreszta pamietacie kiedys reklame z polskim hydraulikiem? To tez cos mowi o stereotypie polskiego faceta za granica.

BTW: ja nie umiem prawie w ogole gotowac

Edytowane przez 201712071518
Czas edycji: 2015-09-18 o 07:00
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując