Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ramiona - jak się pozbyć "pelikana"?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-09-18, 07:23   #3
cava
Zakorzenienie

Dot.: Ramiona - jak się pozbyć "pelikana"?

Cytat:
Napisane przez pannawys Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szukałam takiego wątku, ale nie znalazłam, może przeoczyłam (poproszę wtedy moda o wyrozumiałość).

Szukam skutecznych ćwiczeń na ramiona - od dłuższego czasu walczę z tym, że skóra nieestetycznie zwisa z na dole tworząc klasycznego "pelikana" - i już nie mam siły i pomysłów, co z tym zrobić

Na co dzień ćwiczę raczej dużo, tzn.:
a) 20 - 30 minut dziennie Natalia Gacka
b) 2-3 x tydzień fitness (na zmianę: BPU, płaski brzuch, shape, fit ball)
c) 1-2 x tydzień - orbitrek, rowerek, bieżnia - ogólnie takie sprzęty z siłowni

No a skóra na ramionach jak wisiała w lutym, tak wisi we wrześniu. Nawet widać już jakiś mięsień, który się zarysowuje, ale skóra zwisa sobie niezależnie od tego

I teraz moje pytanie: co ja mam z tym zrobić? Co ćwiczyć? Jak ćwiczyć? Może mi podpowiecie, na jakich urządzeniach powinnam ćwiczyć na siłowni? Przy czym uprzedzam, że nigdy nie korzystałam z tych wszystkich maszyn, więc potrzebuję prostego opisu, jak krowie na granicy...
Na maszynach się nie znam, a filmikach też nie.
Na wisząca skórę na ramionach trzeba 3 torowo:
- masaże i naprzemienne prysznice skóry ramion, bardzo dobrze robi basen (masz od razu masaż i naprzemienne chłodzenie) oraz pływanie kraulem z nakładkami na dłoniach (takie "packi" które zwiększają opór.
- dieta- wiadomo, ale chodzi mi o dietę nie redukcyjną, tylko dobrze zbilansowaną. Tylko dobrze odżywiona skóra będzie jędrna i będzie miała mozliwość obkurczenia się i uelastycznienia: zdrowe tłuszcze, białko, węglowodany złożone, duża różnorodność pokarmów w celu zapewnienia pełnej puli witamin i minerałów, do tego produkty zawierające krzem.
- ćwiczenia na całą obręcz barkową + ramiona ze zwróceniem uwagi na ćwiczenia na tricepsy : np. dipsy, pompki z tricepsa (ręce wąsko, łokcie przy zebrach), wyciskanie francuskie i wąskie na ławeczce.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując