Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-09-18, 10:10   #917
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
A to jest taki ergonomik z prawdziwego zdarzenia? Bo docelowo chciala bym tule, ale nie wywale tyle kasy na poczatek jak sie okaże, że ksiezniczka nie bedzie w tym siedziec.

Superowe

Kochana a ja bym na Twoim miejscu napisala sms Tz żeby dzisiejszy wieczor zarezerwował dla nas, przygotowała dobra kolacje i pogadała tak mega szczerze z tż. Mi się wydaje, że każdy powienien przedstawic swoj punkt widzenia i trzeba to wyśrodkowac. Tylko na spokojnie bo jesli Tyle czasu miał taka mega swobode to rzeczywiście może poczuć się osaczony, ale powinien zrozumieć, że bycie z dzieckiem codziennie non stop tez jest cięzka pracą. Ja sama sobie będac w ciąży nie zdawałam sprawy z tego jakie to może być ciężkie, szczególnie jak się ma tak wymagające dziecko. Na pewno tż jak by czasem zabrał małego na spacer to by sobie też świetnie poradził, ale też jest tak jak napisała cos trzeba przewartościować pewen rzeczy.

U nas to jest znowu tak, że my cały czas jestesmy ciagle we trojke, oczywiscie pomijajac czas tz jaki spedza w pracy. Kiedyś tak nie było bo on chodził na siłke i swoje ukochane mecze a ja na zumbe i do kosmetyczki a teraz to wszystko gdzies zanikło i każde z nas zrezygnowało ze wszystkiego, co moim zdaniem też jest lekko chore. Akurat wczoraj powiedziałam do tz, że czas to zmienic i bedziemy na zmiane chodzić - w okreslone dni on na silke a w inne ja na fitness.

Szuu Ty też jak kazdy z nas potrzebujesz chwili luzu i niekoniecznie przy prasowaniu i tż też to powinien zrozumiec. Na pewno sie dogadacie i bedzie dobrze

Nie pocieszę Cię, Bondolino kosztuje bardzo podobnie co Tula, ja płaciłam 430 zł Jak najbardziej jest to bardzo polecany ergonomik ale my przymierzaliśmy do Julka poszperaj w necie czy nie ma gdzieś u Ciebie opcji przymierzenia? Jak nie to wejdź sobie na stronę Www.bondolino.pl tam jest opcja wypożyczenia

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Kaczuszka. a Ty nie kp ?

Szu mi tez sie wydaje, ze albo pogadajcie otwarcie albo daj mi Konrada niech sie przekona.
Ja jestem sama z dziećmi od 3 dni i mowię, ze nie jest najgorzej ale chyba trochę podkoloryzuje bo zauważyłam ze facet działa 0-1 acha radzi sobie to niech sobie radzi.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Pierożek Ty obeznNa jesteś powiedz mi czy mogę juz spróbować młoda wsadzić do tego mojego cybexa. To jest cybex 2go

Wiesz co wydaje mi się to być wisiadlem ale nie jestem pewna, na pewno nie powinno się dziecka nosić przodem do świata, czy ten panel na pleckach dziecka jest miękki? Bo wyglada mi na taki lekko usztywniany? Wsadź w to dziecko i zobacz czy to co ma pod dupka sięga mu od kolanka do kolanka?

Generalnie każda psychochustowa mama powie ze do nosidła nadaje się dopiero siadające z czworaków dziecko ale ja uważam ze na krótsze wypady dobry ergonomik krzywdy nie zrobi

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Kaczuszka dobre

Super, ze tak Ci sie wczoraj wszystko udało. A wpuszczali Cie wszędzie czy sama sie wpychalas bez kolejki?

Domincia tak zrobię, juz zarezerwowalam sobie czas w jego kalendarzu, napisałam ze musimy pogadać. Czas znajdzie. To juz sukces. No wlasnie tego sie boje, nie chce zeby czuł sie, ze zycie mu sie kończy bo dziecko tym bardziej ze do tej pory sami sobie organizowaliśmy czas i było ok, ale z drugiej strony chciałabym wlasnie zobaczyć jakaś dorosła twarz A nie ze przyjeżdża, zjada obiad i juz go nie ma... Potem wykąpie małego o ile wykąpie bo czasem wraca 22 a ja juz jestem taka wykończona ze mowię mu dobranoc i juz spie...

Tak jak wy wymyśliliście zeby sie wymieniać tak my tez sobie ustaliliśmy - ze bedziemy na zmianę chodzić na silke ale potem wynikły problemy z moja praca i tz wzial tych pacjentow a jak juz nie jeździ do pacjentow to ja nie mam sumienia zeby mu powiedzieć ze teraz moja kolej jak wiem ile wysiłku musi włożyć w to zeby utrzymać wagę i jak mało teraz czasu ma na to. Jeszcze zawsze mi mówi cos w stylu, ze chce dobrze wyglądać DLA MNIE i mi to wjeżdża na psyche i wtedy nawet nie mam serca sie odezwać...

Kaczuszka jakie paznokcie!!! Co to jest te kryształki ??? W sensie jak to sie umieszcza na paznokciu?? Ty masz to na hybrydzie czy wklejone w tipsa?? Pasowałoby mi do tej sukienki która wczoraj Kupiłam (nie ma to jak planować paznokci na lipiec 2016 )

Poldzik a jakoś to rozwiązaliście juz?

Groszko tez mi sie tak wydaje dlatego niepotrzebnie od początku zrywałam bohaterkę w swoim domu
Zreszta nie tylko w domu. Porod, tz ma 38 stopni gorączki, mówi ze nie da rady chyba, bo tak zle sie czuje (miał zapalenie płuc) a ja mowię "idz do domu, poloz sie a ja sobie poradzę" a w duchu modlę sie by mnie nie zostawiał bo nie dam rady, dobrze ze jednak został bo po jakichś 8 godzinach jak stali nade mna lekarze naradzając sie czy przetaczać krew to gdyby nie jego ręka która mnie głaskała po głowie to chyba bym sie załamała

Pierożku weź jeszcze raz napisz jakie nosidło masz bo nie umiem wyszukać Myślisz ze jakbym Konrada wsadzała na 10 minut dziennie to bym mu krzywdę zrobiła? Musze latać na pocztę z przesyłkami a mam 100 m tylko i nie opłaca mi sie znosić wózka a z chusty jednak rezygnuje... Tz nawet nie pytam bo by mruczał na mnie pewnie ze chce zrobic z dziecka inwalidę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Bondolino

To co napisałam wyżej na każdej grupie chistowej każda Ci powie ze musi dziecko siadać ale ja Julka w Bondolino nosze od 6 tygodnia życia ostatnio byliśmy u ortopedy i jest zupełnie zdrowy, tylko wiadomo nie po 5 godzin dziennie tylko z umiarem Chusta jest teoretycznie najlepsza ale moim zdaniem Bondolino jest bardzo dobrym kompromisem i na 10 minut dziennie da radę, ja je mogę wziąć ze sobą jak będziemy jechać do Elbląga to jak się spotkamy to sobie przymierzysz może?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora