Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :)
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-18, 09:18   #58
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :)

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Akurat nie trafiłaś, bo śpimy z mężem dupami do siebie i wiem, że tak będzie i za 10 lat, bo nam zwyczajnie za gorąco blisko siebie i tak nie lubimy [emoji14]

No właśnie ale takie historie krążą w rodzinie i przynoszą wstyd temu, o kim się opowiada. Mój tż np jadł kaszę z butelki do 9 rż, wszyscy się z niego śmieją, ja też. A jemu jest głupio i pytał nie raz mamy, czemu na to pozwoliła zamiast normalnie odstawić butelkę. I teraz przy dzidziusiu będzie pilnował, żeby za długo przy butli nie było [emoji6]
Ja nie chcę oceniać, każdy ma swój pomysł na dzieci i póki krzywdy nie robi to ok. Ale swoje zdanie też mam prawo mieć i dla mnie takie karmienie nie jest naturalne po prostu, uspokajać można przytulaniem, nie cycem. Zresztą w różnych amerykańskich komediach pojawia się motyw sporego dziecka, które idzie do mamy a ta wywala cyca i karmi, więc coś w tym mimo wszystko musi być, jeśli wywołuje takie reakcje.
Tylko meneq nie obraź się, dla Ciebie ma to jakieś znaczenie i tak sobie wymyśliłaś i ok, to Twoje dzieci i absolutnie nie namawiam do zaprzestania karmienia. Po prostu dla mnie to dziwne i tyle (ale trzymanie rodzica za ucho też [emoji6]) . Tak jak jedna dziewczyna napisała, są rzeczy które są akceptowalne jak dziecko jest malutkie, i to jest dla mnie kp, a są takie,które starszym nie przystoi po prostu i już takie akceptowalne nie jest (nie wyobrażam sobie np 10-latki karmionej piersią)...

Biedne obie jesteście.... Chciałam napisać, że pewnie się Ewa przyzwyczaiła, że ją cyckiem uspokajasz i go ma na zawołanie, ale doczytałam, że już to wiesz od położnej. Oby jej rady pomogły, dużo cierpliwości życzę, bo to w 2 dni nie przejdzie, trzeba po prostu się nie poddawać i jakoś to przeżyć. Może się dziewczyny ze mną nie zgodzą, ale widzę po młodszym bracie, że takie ciągłe noszenie na rękach, dawanie cyca na zawołanie itp ma konsekwencje w przyszłości,bo od tego się zaczyna.

Jakbyśmy bliżej mieszkały to bym Ci chętnie pomogła jakoś... Trzymaj się cierpliwie, dacie radę i to wkrótce ustanie!

Trzymam kciuki!!! Ale na pewno jest wszystko ok!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

No to na odwrot? Widzisz o to chodzi: zwykle ludzie przyjmuja, ze pary zasypiaja wtulone w siebie a Wam obojgu pasuje wersja z dala od siebie i to przeciez tez jest ok. Zatem inaczej, za 5-10 lat tez tak spac bedziecie?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora