Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kupuję robota kuchennego - co polecacie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-09-18, 10:26   #208
cava
Zakorzenienie

Dot.: Kupuję robota kuchennego - co polecacie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Sugerując się opiniami w internecie wybrałam właśnie Boscha Mum serie 5 zamiast Keenwoda. Ogólnie jestem zadowolona z zakupu. W moim zestawie są:
- tarcze do krojenia w paski, wiórki, ścierania oraz do krojenia w kostkę. Cebulę w krążki tnie super podobnie z papryką. Kiepsko poradził sobie z kiełbasą swojską w krojenie w półksiężyce, lepiej w całe krążki. Do innych rzeczy narazie nie próbowałam.
- wyciskarka do cytrusów - jeszcze nie próbowałam
- kielich do koktajli - jeszcze nie próbowałam
- maszynka do mielenia mięsa - jeszcze nie próbowałam
- mieszadła do ciast ucieranych, ciężkich ciast i ubijania. Robiłam w nim pizzę z 2 kg mąki - spisał się bardzo dobrze. Mimo duże ilości mąki nie zacinał się (niektóre opinie wskazywały na to), nie przemieszczał się po blacie. Z ciastem ucieranym również sobie radzi - mieszadło zgarnia z boków misy składniki, nie odkładają się.

Akurat pod względem wizualnym odpowiada mi, ale wiadomo to rzecz gustu.

Tez mam MUMa, już chyba z rok.
Okresliłabym go jako średnio dobry.

- Ciasto uciera fajnie, nawet bardzo geste, ale mnie sie jednak ciasta odkłądają po brzegach misy. Ubijaczki i rózga bardzo dobrze dobrane.
Kształt misy jest taki, ze dosypywana do ciasta mąka podczas ucierania, okropnie "wybucha" poza misę i potem jest dużo sprzątania.

- Maszynka do mięsa jest słaba. Radzi sobie z mięsem drobiowym i wieprzowym, wołowiny nie uciągnie. Za mała moc.
Najsłabszy element zestawu.

- wyciskarka do cytrusów- OK

- tarcie warzyw- też bez problemu, ale mniejsze kawałki maja tendencje do zostawania na tarce i nie wiadomo co z nimi robić trzeba rozkładać i wyjmować. Nie bardzo mi odpowiadają grubości oczek tarek- ale to już kwestia preferencji, komu innemu może odpowiadać.

- Kielich. Najczęściej używam kielicha do blendowania.
No masła orzechowego w tym nie zrobię, ale wszelkie koktajle, szejki - dobrze sobie radzi.

Reszta OK.
Stosunek ceny do jakości- bardzo dobry

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams

Edytowane przez cava
Czas edycji: 2015-09-18 o 10:27
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując