Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-09-19, 05:42   #214
agu23gda
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :)

Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam też pytania do rozpakowanych i tych które mogą cokolwiek doradzić.

1. W czym śpią Wasze pociechy?

Ja ubrałam tak jak w szpitalu i ma zimne łapki przykryłam kocykiem dodatkowym i też guzik kocyk jakiś szajs z przeceny a może zakupić jaki otulaczek czy inne cudo?

2. jak u Was z ubrankami?
Przed porodem byłam tak wielce przygotowana, że dziś pierwszy dzień w domu a wychodzi na to że wszystko albo za duże i to baaaardzo, albo nie takie czyt. nie wiem jak ubrać przez głowę lub dekolt po pępek

3.Co z pępkiem woda czy ten cały octanisep? Kazali w szpitalu wodą z mydłem i ewentualnie jak co to ten specyfik. Mały ma bardzo "krótki" pępek ciężko cokolwiek tam zrobić patyczkiem

4. Co do pupy po każdym przewijaniu? Ja w szpitalu miałam linomag, ale mija trzecia doba życia a w tubce nie wiele

5. Pionizujecie dzieci po jedzeniu żeby nie ulały? Jak to robić tzn wiem że trzeba kark podtrzymać ale mały strasznie nie lubi tej pozycji i kręci głową dwa razy bardziej. Boje się że coś mu zrobię albo przytknie nos do mnie i wiecie...

6. Co ile mam go przystawiać do piersi? Mały należy raczej do osób lubiących błogi sen i nie budzi się na jedzenie w jakichś tam swoich porach a cyce wyglądają jak pękające arbuzy i do tego mega, strasznie bolą

Booooszeee czytają co to prawie płaczę, że jestem debil a nie matka. Czy znajdzie się jakaś dobra dusza co odpowie chociaż na część pytań/?
Dopiero w pon ide zgłosić położną, a kiedy się zjawi...
1. Moja spi w pajacu samym i w rozku. Albo dlugie body plus jakies polspiochy. PS. To normalne ze noworodki maja zimne dlonie i stopki (moga miec nawet na poczatku siny kolor i to normalne) wiec nie katuj dziecka milionem kocykow bo na pewno nie marznie

2. Moja ma 3 tyg i nadal 56 sa dla niej ciut duze i 'wydekoltowane' wiec spokojnie.

3. U mnie nie kazali njc robic tylko suszyc zeby nie byl mokry po kapieli np. Dopiero jak odpadl to przemywalam gazikiem i octeniseptem

4. Linomag faktycznie dosc szybko ubywa. Ja moj uzywac ponad 3 tydz na zmiane z Ziajka posladkowa ktorej ledwo co ubywa. Jest mega wydajna. A linomag sie powoli konczy

5. Ja mala pionizuje od samego poczatku do odbicia. Klade ja na ramie jak siedze prosto. Fakt glowka lata ale jak ja przytrzymasz to na pewno nic sie dziecku nie stanie

6. Ja od samego porodu budzilam ja co 3h czy w noc czy w dzien. Tak zalecali w szpitalu. W domu jak mialam nawal to rez co 3h. W nocy mialam budzic co 3 zeby ja nakarmic i zeby przy nawale odciazyla mi piersi bo myslalam ze wybuchna

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ----------

TusiaeM ja maja ukladam na boku przez ulewanie ale zaobserwowalam ze lepiej spi jej sie na plecach
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora