2015-09-21, 21:57
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016
Dzisiaj pierwszy dzień @, więc teraz plan czerwiec 2016 
demonica Co do torbieli to różnie, zależy od rodzaju. A Twój lekarz mówił Ci dokładnie co to jest i czy nie będzie przeszkadzać?
Ja mam prawdopodobnie potworniaka na lewym jajniku, wykrytego w listopadzie/grudniu zeszłego roku. Obecnie ma niecałe 2 cm, ale muszę stale kontrolować tą zmianę na usg i markery nowotworowe. Tak naprawdę najlepiej byłoby ją usunąć, póki nie jest duża, ale w moim przypadku to zbyt ryzykowne.
W 2009 roku właśnie z powodu potworniaka musiałam mieć usunięte prawe przydatki. Guz był tak duży (15 cm), że nie było już czego ratować... W zeszłym tygodniu najadłam się trochę strachu, bo do tej pory markery wychodziły dobrze, a ostatnio jeden wyszedł za wysoki, ale powtórzyłam badania i lekarz zdecydował, że jeszcze czekamy z operacją. Przyznam, że zestresowała mnie ta sytuacja, bo staraliśmy się, ale z nastawieniem, że na spokojnie, jak będzie to będzie, a teraz ja chciałabym już, a to nie pomaga...
A Wy Dziewczyny mierzycie temperaturę, stosujecie testy owulacyjne, czy bardziej na luzie podchodzicie?
Edytowane przez sussm
Czas edycji: 2015-09-21 o 22:02
|
|
|