2015-09-22, 07:09
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Praca w ciąży
Cześć, pracuje też w sprzedaży,przy komputerze, kiedyś też dla operatora w momencie zajścia w ciążę dla jednego z banków. Kiedy dałam pracodawcy zaświadczenie o ciąży (jakoś koło 19tygodnia ciąży) mój pracodawca nie pozwalał mi na pracę "przy komputerze" dłużej niż te 4godziny które są w przepisach. Po prostu bali się kontroli. Ale to nie oznaczało że przeszłam na 1/2 etatu, po prostu znajdowali dla mnie inne zadania- prowadzenie szkoleń, sprawdzanie jakiś testów, segregowanue dokumentów itp. Premie miałam wtedy też jakościową. Moje przełożone same są młodymi mamami, co chwilę któraś z pracownic jest w ciąży (obecnie łącznie ze mną są 4 z bardzo zbliżonym terminami) i firma jest bardzo przyjaźnie nastawiona. Ja byłam w ogóle na okresie próbnym jak zaszłam, a mimo to dali mi umowę na czas nieokreślony.
Na chorobowe przeszłam niedługo po tym jak dałam zaświadczenie, w 22tc, planowałam pracować do 30 mniej więcej ale miałam takie bóle placów i mdłości jeszcze w 5-6miesiącu że się poddałam.
Popytaj jak Twój pracodawca patrzy na ciążę, bo wiem że w tych firmach gdzie ja wcześniej pracowałam nie byłoby tak kolorowo i patrząc z dzisiejszej perspektywy tam poszłabym szybko na chorobowe ze względu na stres i ogólne nie przestrzeganie przepisów (wiadomo jak to w sprzedaży,nadgodziny są dość częste, ograniczanie przerw itp)
A, i powodzenia w staraniach trzymam kciuki
Edytowane przez fasterka90
Czas edycji: 2015-09-22 o 07:11
|
|
|