Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ambitne wizażanki część 6
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-22, 10:25   #518
ScarlettO
Wtajemniczenie

Dot.: Ambitne wizażanki część 6

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Taaak, taaak, kolejny miły powód, żeby rzucić książki w kąt i się spotkać z kimś fajnym Czyli tysiąc razy tak

Ja do pewnych zmian w malowaniu czyli używaniu czegoś więcej niż tusz i błyszczyk dorastam powoli, tzn w ciągu ostatnich dwóch lat i nie żałuję, ale też o wiele więcej niż kiedyś się nie maluję Wczoraj np. dopiero kupiłam sobie gąbkę do miziania twarzy podkładem ... mam więc i pędzel i gąbkę, a nadal pokład póki co nakładam palcami Garderobę tyż mam bardziej kolorową i ogólnie na starość zaczęłam dopiero być bardziej pewna siebie i świadoma tego co natura dała

Róż - zawsze i wszędzie z Burżuja, uwielbiam, a już kilka kolorów miałam
Pędzle - kupiłam Zoeva, zaszalałam, przyznaję, ale dużo dobrego słyszałam o wspomnianym już Hakuro
Puder - a po co? Tzn ja nie używam, dlatego się dziwię, ale wszystko zapewne zależy od podkładu jaki stosujesz i rodzaju cery jaki masz. Słyszałam o fajnym matowieniu (jeśli tego oczywiście potrzebujesz) z Paese czy jakoś tak.
Podkład - ostatnio z takich częściej spotykanych słyszałam dużo dobrego o nowej wersji z L'oreala. I z Burżuja o Healthy cuś tam, który teraz jest w promocji w Rosku.
Cienie - używam od wielkiego dzwonu, lubię Astora, mam też od nich brązową kredkę do oczu, która pięknie delikatnie mieni się złotymi drobinkami Cień jest w identycznym kolorze.

Trochę nie w kolejności napisałam ... no to pędzę dalej do nauki, bo nawet ciekawa książka, jeśli się dobrze nastawię Miłego dnia
możliwe, że już w weeekend będę w Wawie i też możliwe, ze zostanę od sb wieczór do pon popoludnia, ale to jeszcze potwierdzę

róż z burżuja mnie kusi, dużo osób poleca, ale cena
puder jakoś mi wyrównuje koloryt, ale bez niego tez ok wyglądam

ja ogólnie też doszłam do wniosku, że można byłoby bardziej o siebie zadbać, po egzaminie robię generalne porządki w szafie i powinnam pozbyć się na oko jakiejś połowy rzeczy jak nie więcej

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
a czego oczekujesz od podkładu i jaka kolorystyka Cię interesuje? z Rimmela lubię Lasting Finish Nude, jest leciutki, ale ma przyzwoite krycie. obecnie używam mineralnego z Annabelle minerals (ale ciężko mi wypowiedzieć się na temat trwałości, bo nie za bardzo wiem, co pod niego nakładać) na zmianę z Pierre Rene Skin Balance, całkiem fajny ^^ lubiłam Revlona Color stay, ale tylko w wersji do skóry suchej, dostałam ostatnio podkład antybakteryjny Paese, super krycie, ale niestety najjaśniejszy kolor jest za ciemny.
ogólnie z podkładami mam duży problem, przetestowałam tego z milion, a wszystko w poszukiwaniu kosmetyków o kolorze mąki pszennej typ 500 dla bladego czlowieka
z pudrów fajny jest bambusowy z biochemii urody, do tego taniutki, a jeśli chodzi o róże, to tak jak Maguda jestem fanem Bourjois, tylko że one się nigdy nie kończą
ja mam właśnie teraz rimmela lasting finish 25h i jestem zadowolona, bo ma takie półkrycie no ale uzyłam kilka razy to ciężko mi się wypowiedzieć

a co do pędzli to znalazłam zestaw bodaj 9 pędzli za 50zł, Sunshade Minerals czy coś takiego, póki nie robię extra makijaży to chyba te sobie zamówię a potem jak mi się to spodoba, pędzle się zużyją to zamówię coś konkretniejszego

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Zdałam czwartkowy egzamin i tym samym dostałam się na studia

Metal a jak Tobie poszedł ten egzamin?

Cytat:
Napisane przez tamtaglista Pokaż wiadomość
Wstyd sie przyznać ale juz rzadko używam podkładu i pudru nie wiem moze powinnam znow zacząć ale miałam wrazenie ze cera wyglada lepiej bez xd
też miałam takie wrażenie, ale jednakwole w podkładzie, jakiś koloryt równiejszy

dzięki w ogóle za wszelkie opinie

kilka dni do egzaminu, a ja się rozleniwiłam totalnie. już nie mam siły i mam za dużo pomysłów co powinnam robic i jak się uczyć
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując