Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Majowe 2015 ! - część 4
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-22, 10:33   #1838
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - część 4

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Wpadnę w depresję... Usłyszałam dzisiaj znowu, że krzywdzę swoje dziecko i mam się ogarnąć...

Jako, że ja chora i wydawało mi się, że młodej coś furczy w nosku to poszliśmy do pediatry... NIestety do tej co ostatnio bo nie znalazłam jeszcze innego...

Młoda przez dwa tygodnie znowu przybrała 600 gram... Waży już 8600 i dostałam zâ˜☠â˜☠â˜☠ę z góry na dół, że ją tuczę, jest tłuściutka, serwuję dziecku problemy ze zdrowiem od najmłodszych lat. Poryczałam się w gabinecie na całego...

Karmię tylko i wyłącznie piersią ale zdarza się np w nocy często, że zasnę i mała sobie wisi i ciumka i tak naprawdę nawet nie wiem ile zjadła... Wieczorami też tak często robi bo bez cycka na noc nie potrafi zasnąć... To usłyszałam, że ma dostawać mleko co 3 lub 3,5 godziny na maks 10 minut aktywnego jedzenia. I że jej nadwaga to wina mojego przekarmiania i LENISTWA bo mi się zasypia w nocy a dziecko je i je i je.

Laski mam takiego doła, ale takiego doła, że odkąd wróciłam to siedzę i wyję...

Sama całe życie prawie mam problemy z wagą... Ostatnie czego chcę dla mojego dziecka to borykania się z nadwagą.

Dodatkowo czytam o rozszerzaniu diety i wyć mi się chce jeszcze bardziej bo ja tego totalnie nie ogarniam. Tyle jest sprzecznych informacji... I mam taki totalny mętlik... Jedni piszą: zacznij od papek, potem to i tamto... Inni: absolutnie nie papki tylko BLW (do którego za cholerę nie wiem jak sie zabrać). Jeszcze gdzie indziej jest że do roku a nawet do DWÓCH LAT inne jedzenie ma nie zastępować piersi a jedynie ją uzupełniać... Czyli kuźwa jak? I wszędzie czytam: jak nie wprowadzisz tego czy tamtego to może mieć nietolerancję później, jak będziesz karmić tak to może seplenić, najlepiej jest karmić tak i tak, a na kolejnej stronie znowu coś totalnie innego... Nawet na blogu hafiji jak dla mnie informacje się ze sobą kłócą i są sprzeczne. Bo raz pisze o BLW raz o kaszkach w jeszcze innym miejscu jest wrzucony schemat wprowadzania danych rzeczy... Dla mnie to nie jest zbyt spójne... I może głupia jestem, ale ja tam nie znalazłam pomocy bo ja bym potrzebowała serio tabelkę z rozpisem co jak w jakiej formie kiedy jak długo od czego zacząć...

Czuję się przytłoczona, winna i w ogóle w podłym nastroju. Jak mam sobie poradzić z rozszerzaniem diety skoro jak widać nawet z karmieniem piersią sobie nie radzę...

Jedyny plus taki, że młoda zdrowa a w nosku świszczy bo suche powietrze. Włączyć przed spaniem nawilżacz.

A wymiarowo ma 8600 gram i 68 cm .... Zdaniem pani dr waży o 1,5 kg za dużo...

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Ola, a na baty na dupę reflektujesz?

Martwimy się już teraz, i od tego tu jesteśmy żebyś nam mówiła co ci na sercu, wątrobie i innych organach leży.

Ja się np. bardzo o Ciebie martwię, i co wchodzę na fb czy wizaż to szukam info co u Ciebie, co lekarze postanowili i czy czujesz się trochę lepiej.
Truskawka w ogóle się nie martw!! Jak Julek był mniejszy i też szybko i dużo przybierał to też się od pediatry nasłuchałam że ja mu nadwagę funduję i że mam go oszukiwać wodą!!! NIEMOWLĘ Z NADWAGĄ? Przecież to absurd jest!! Dzieci karmi się na żądanie!! I bardzo dobrze że Oliwka ładnie przybiera, pomyśl jakbyś się martwiła gdyby nie przybierała i musiałabyś podać butelkę? To co dziewczyny napisały, je tyle ile uważa U Nas na pewnym etapie Julek trochę przystopował i poszedł w długość, ale dalej jest na 75 centylu. Ja w nocy też daję pierś i idę spać, nie będę przecież liczyć ile minut on ma aktywnego ssania. Wczoraj przy usypianiu zasnął o 20:30 a cyca dziamgał do 21:30 i musiałam na siłę wyrywać Nie przejmuj się!! Na pewno Twoje dziecko nie będzie otyłe bo jest duże jako niemowlak, to raczej zależy od tego jakie nawyki żywieniowe z nią wypracujesz jak już będzie dzieckiem. U Nas niby też mogą być skłonności do nadwagi bo Tż jest duży. Ale ja jako matka zadbam by zdrowo się odżywiał i nie będę słuchać pieprzenia jakichś lekarzy co wmawiają nam że piersią tuczymy dzieci. Tylko pałę wziąć bo aż mi się ciśnienie podnosi Dobrze że Oliwka zdrowa i to najważniejsze

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
Ale tak jak piszą dziewczyny - jedli czujesz ze chcesz tylko kp do końca 6mc to tylko kp! Każdy robi jak uważa, słuchaj swojego dziecka. Daj spróbować jesli chcesz i będziesz wiedziała czy mloda chce, czy jest gotowa...

Mimi, myko, pierozkowa - czy próbowaliście karmić przez nakładki ?? Żeby stopniowo przyzwyczaić do butelki? Bo nie wiem czy nie spróbować jednak...
Ja się poddałam z butelką, chociaż ostatnio Tż sugerował żeby mu spróbować znowu dać, że może dorósł. Przez nakładki nie karmię i raczej nie będę, za dużo zachodu z tym i boję się żeby mi laktacji nie zaburzyło Za jakiś czas spróbuję mu jeszcze raz dać z butelki, jak nie będzie chciał to trudno. Przyzwyczaiłam się

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując