2015-09-23, 14:28
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :)
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa
A ja wychodzę z założenie, ze nie jest ważne ile dostanie tego kp, ważne że dostaje i jak zje kp 2-3 razy dziennie a resztę butle to też jest dobrze. Preciwciała są? Są!  Zresztą moim pokarmem, a raczej jego ilością to bym małej nie wykarmiła 
|
To jest bardzo dobre wyjście, ale ja bym się bała że mi pokarm zaniknie.
Cytat:
Napisane przez czarownica_tea
A my wróciliśmy od pediatry (świetna babka z super podejściem do dzieci) z diagnozą że nasza Alka za dużo przybrała i ją przekarmiamy  . Fakt w 18 dni przybyło jej prawie 800g. Mam mocno kontrolować ile i jak często jej daję. Absolutnie nie dawać mm po karmieniu piersią (mm jest bardzo kaloryczne). Karmić na żądanie ale w takim schemacie, że jak 8 karmień to po 10 minut (jedna i druga pierś) jak 12 karmień to po 5 minut. Już widzę jaki będzie bunt na pokładzie u mojej cycoholiczki ehhh. To że robi jedną kupę dziennie i to z dużym trudem też wynika z przekarmiania, rany a ja chciałam dobrze, żeby dziecko nie było głodne
I dowiedziałam się ciekawostki, że buraki jedzone przez mamę kp mogą powodować u dziecka biegunkę. Ja mam je jeść żeby Małej było łatwiej zrobić kupkę.
|
Oj to będzie się działo jak macie ograniczyć żarcie. Jedna kupa dziennie... kosmos, mój to robi z 10 dziennie. Z czego zazwyczaj 4 pod rząd w nocy jak go przewijam. Jak tylko go położę w świeżym pampersie to od razu słyszę prrrruk i już wiem co to znaczy...
A czemu w ogóle dawałaś mm po cycku? Jak się mała zachowywała?
|
|
|