2015-09-23, 15:18
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: AMILIE Mineral Cosmetics
Portia_Nox Neauty oglądałam, ale po pierwsze - czytałam gdzieś, że one mają w sobie jakieś delikatne drobinki pomimo formuły (nie wiem, czy to w ogóle prawda), po drugie ja jednak potrzebuję krycia, też się borykam z trądzikiem i mam po nim przebarwienia, które próbuję wybawić, ale powoli idzie... Czasami pozwalam sobie na słabsze krycie i wtedy sporo niedoskonałości mi prześwituje i wtedy używam Clair, a że mam ich 3 sztuki w zapasie... No, na razie szukamy czegoś z nieco lepszym kryciem 
Matujące Amilie jest prześwietne, formuła podoba mi się bardziej niż w kryjącej. Kryje niewiele mniej niż wersja coverage i nie jest już aż tak kremowa... Lubię, kiedy konsystencja podkładu nie jest sucha, nawet wolę lekko mokrą, niestety moja cera na większość produktów tego typu reaguje ważeniem i bardzo szybkim świeceniem. Kryjący Amilie mnie chyba nie zapycha i jest moim zdaniem świetnym podkładem, ale tylko w rozsądnej ilości (inaczej ciastoli)... No i wolę jednak wersję mat (;
A próbowałaś Ivory? Może poproś firmę o swatcha porównawczego Ivory mat do Golden Fair coverage? Mi kiedyś zrobili. Choć teraz nie odpisują wcale (na fb), więc nie wiem jak z kontaktem z nimi. Ja się ich pytałam (dwukrotnie) o matową wersję właśnie Golden Fair albo Olive Fair i cisza.
|