2015-09-24, 14:30
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: brak chęci do jakichkolwiek zobowiązań przed 40stką...
Cytat:
Napisane przez Abrie
Czyli jeśli znajdziesz tę doskonale płatną pracę w zawodzie tutaj, to i tak co najwyżej na rok, bo potem, gdy już będzie dziecko, i tak będziesz pracowała za grosze nie w zawodzie?
A urok miasteczka jest ważniejszy niż dobra praca i komfort?
Oczywiście, że domy pod miastem będą droższe, dlatego można oszczędzać na wymarzony dom, mieszkając wspólnie w mieszkaniu. Wbrew pozorom to nie aż taka katorga, szczególnie z kobietą, którą się kocha. Skoro tak kocha na zabój to dlaczego ceni mieszkanie w domu wyżej niż z Tobą?
|
O matko .
Raz, że staranie o dziecko on chce zacząć dopiero za rok, a to naprawdę może niestety potrwać dłuuugo ze wzgledu na moje problemy ze zdrowiem (nie wspominajac juz o wieku Tz i jego problemach ze zdrowiem) wiec odpukać ale równie dobrze dziecko pojawić sie moze za 3 lata.
Dwa ze tak, po prostu zrezygnowała bym z tej super pracy na rzecz opieki nad małym dzieckiem a potem szukała cos tam.
Trzy ze mi bardziej zalezy zeby mieszkac w takim miasteczku niz w wielkim miescie i jest to dla mnie komfortowe.
Tz stać na dom, nie chce tracic kasy na wynajem mieszkani tylko kupic od razu dom..niestety ale rozważa tez opcje budowania sie, co juz mi sie nie poodba .
Ale akurat to co napisałas to nie sa problemy dla mnie....
|
|
|