Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kierunek medyczny czy humanistyczny?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-09-24, 14:39   #2
Nineveh03
Rozeznanie

Dot.: Kierunek medyczny czy humanistyczny?

Cytat:
Napisane przez anjabondi Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Wizażanki
jako tegoroczna maturzystka staję przed wyborem studiów i biorąc pod uwagę, że zdawanie przedmioty dają mi szansę zarówno na interesujące kierunki humanistyczne, jak i medyczne, chciałabym zapytać Was o radę
Na WUMie studiowałabym logopedię ogólną lub kliniczną, jako plan B wybrałabym zdrowie publiczne.
Pierwszym wyborem, takim, z którym wybierałam profil klasy, była historia na UW, ewentualnie historia sztuki, jako plan B wtedy amerykanistyka, jednak to kulturoznawstwo a "angielski już znam" ) poza tym to studia, które nie wiele ode mnie wymagają.
Studia na uczelni medycznej mogłyby w przyszłości realnie komuś pomoc, ale zastanawiam się nad tym, na ile po klasie humanistycznej byłabym tam wartością dodaną...
Z góry dziękuję za rady i odpowiedzi!
Klasa zbytnio nie ma nic do tego. Jeżeli się przyłożysz i dobrze zdasz odpowiednie przedmioty na maturze, to będziesz w tym samym miejscu co znajomi z biol-chemu. Samo to, że ktoś jest na tym profilu nie oznacza, że napisze świetnie maturę, albo że dzięki temu będzie na studiach do przodu z materiałem. Więc spokojnie ;]. Często ludzie wybierają studia, które nijak miały się do rozszerzeń z liceum i mają się dobrze.
Nineveh03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując