Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-24, 17:49   #1880
Marei
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ten lekarz u którego byłam kazał karmić piersią. Mówił ze wyniki kału mamy powtórzyć bo te z sierpnia sa za stare ale maja byc koniecznie: bad ogólne, pH, ciała redukujące - b.wazne!!! I posiew. To pokaże czy nie ma nietolerancji. Ale z poprzednich badań (przy nietolerancji pH jest poniżej 5 a u nas 6) + z tego, ze mały nie ma odparzeń od kupy, nie ma permanentnej biegunki i nie traci na wadze tylko przybiera (teraz wazy 6300) to nie jest nietolerancja. Na razie zalecenia mam takie, ze odstawiam wszystko co zawiera seler, soję, kako, cytrusy i orzechy i przez tydzien mam jesc nabiał. Po tych 7 dniach w których mam zrobic badania kału, usg brzucha i bad moczu mam odstawić białko mleka krowiego i jaja. Na 2 tyg. Po tych 2 tyg mam zrobic 4 dniowa prowokacje najpierw białkiem mleka a po kolejnych 4 dniach jajkiem. Aaa i moge dawać przez miesiąc Dicoflor probiotyk. I odstawić enzym laktazy bo raz ze to nie nietolerancja a dwa ze nie działa bo kwas żołądkowy działa jak piekarnik na enzymy i nie dojdą one dalej w takiej formie by działać. A nawet gdyby to on i tak nie każe odstawiać piersi tylko 2 razy dziennie dawać mieszankę bez laktozy (pokazywał jaka ale zapomniałam) a reszta piersi a w szczególności nie zaleca nutramigenu bo to juz jest ostateczność w skrajnych wypadkach stosowana. Sprawdził jeszcze czy nie ma szmerów w sercu i krzywicy bo powiedział ze tak szybko rozwijające sie dzieci często mają ale nie ma i powiedział ze mamy sobie kupić chustę (eheee miałam ochote mu ja sprzedać) albo dobre nosidło bo jak bedzie tak dalej rósł to od noszenia go w foteliku sie pokrzywimy tak, ze bedziemy mieli ucho przy ziemi. Jeszcze na kilka rzeczy zwrócił nam uwagę (mamy sie spodziewać za jakis miesiąc zębów) i poszliśmy szczęśliwi [emoji4] Chyba z godzine siedzielismy [emoji14] i tym razem jestem zadowolona [emoji4]

Aaa i mam ograniczyć przyprawy pikantne, szczególnie paprykę i pieprz bo on moze wywoływać takie efekty [emoji4] a ja bardzo ostro jem...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Aaaa tak w ogole to dzis mały kończy 12 tygodni i skumalam ze ma skok od niecałego tygodnia...

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Pisałam ci o papryce, bo mój maluch ma po niej bóle brzuszka.

Super, widzisz wszystko się ułoży