2015-09-24, 22:32
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przenoszenie kosmetyków ze starego KWC na nowe
Cytat:
Napisane przez 201703291446
Treść usunięta
|
Też dostałam podkłady, szkoda bo nie jestem z tą grupą produktów emocjonalnie związana Też brakuje mi tutaj tagów np podkład z filtrem.
Cytat:
Napisane przez Summer
Chciałam dodać skład do jednego kosmetyku (producent podaje na swojej stronie), ale jest to tak pracochłonne i niewygodne, że zrezygnowałam... Ten sposób wpisywania składu sprawdzałby się raczej przy ręcznymi spisywaniu z opakowania, ale kiedy już ma się gotowy skład i wystarczyłoby "kopiuj-wklej" - odpadam. 
|
Też uważam, że to tylko odstrasza od podawania składów, nawet mnie, a akurat należę to frakcji, która uważa, że podawanie składu w zgłoszeniu produktu powinno być obowiązkowe. No ale niekoniecznie w taki upierdliwy sposób.
Poza tym akurat trafił mi się produkt, gdzie skład jest zapisany w innej formie niż INCI tzn najpierw podany główny składnik (filtr UV), a potem dopiero reszta, tylko że ja nie wiem, gdzie ten filtr umieścić, bo wcale nie musi on być na początku.
Albo jak podawać składy (częste przy kolorówce), gdzie mamy na końcu formułkę "May contain"?
A te sprytne rosyjskie cudaki z formułą "Aqua with infusions of.....długaśna lista" i drugi rzeczywisty składnik dopiero po średniku gdzieś w połowie składu? Niby na liście jest opcja "Aqua with..." ale zawiera tylko jeden składnik, a rosyjskie mają z reguły cały długi ogon tych dodatkowych składników w wodzie.
Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2015-09-24 o 22:46
|
|
|