Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - stres na prawo jazdy -jak sie opanowac?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-09-25, 17:12   #10
Farfalla97
Rozeznanie

Dot.: stres na prawo jazdy -jak sie opanowac?

Ja też nie zdałam przez stres. Moje rady:
- wieczorem, dzień przed egzaminem, napij się mielisy, żeby łatwiej zasnąć,
- porób jakieś ćwiczenia ewentualnie pójdź na basen,
- nie idź na egzamin sama, zabierz ze sobą koleżankę. Nie ma nic gorszego niż czekanie godzinę z tymi wszystkimi nieszczęśliwymi ludźmi i wysłuchiwanie historii o złych egzaminatorach, itp. Ostatnio słuchałam babki, która twierdziła, że jej sąsiadka za każdym razem, gdy wyjeżdżała z domu na egzamin, wpatrywała się w nią złowrogo z okna i to dlatego nie mogła zdać...
- nie przejmuj się tym, czy egzaminator będzie miły i jaki będzie jego humor, bo nie masz na to wpływu,
- kiedy już wykonujesz zadanie, myśl tylko o tym, co robisz w tej chwili, np. "zrobię tylko łuk i już koniec", "zawrócę tylko w bramie i to już koniec" i tak sobie przedłużaj zabawę aż zdasz...
- świat się nie zawali jak nie zdasz...
- jeżeli nie jesteś pewna swoich umiejętności wykup dodatkowe godziny, może z innym instruktorem, bo jeżdżąc z kimś obcym będziesz się czuła jak na egzaminie
- napisz sobie na kartce z 50 razy "jestem dobrym kierowcą" i wyobrażaj sobie, jak zjeżdżasz do wordu, a egzaminator wypisuje Ci pozytyw

Powodzenia na egzaminie!
Farfalla97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując