Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aniołkowe Mamy - o staraniach i życiu tu gadamy cz. VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-09-26, 10:19   #3604
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Dot.: Aniołkowe Mamy - o staraniach i życiu tu gadamy cz. VII

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Dlatego napisałam że najpierw genetyczne gdzie ustalą płeć i owszem to trzeba prywAtnie I zgłosić się do szpitala z potwierdzoną płcią.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Dokładnie..

Cytat:
Napisane przez ukojenie Pokaż wiadomość
Pewnie tak.
Tez nie rozumuem takiego podejscia , nie bo nie .
Do zeszlego roku mozna bylo wpisac to co chcieli rodzice a teraz ta mozliwosc nam odebrano
Bez sensu to...tak naprawde co to za roznica? Dlaczego nie mozna podac płci na podstawie odczuć matki ? Czy to coś zmieni tak naprawde w naszym społeczeństwie ? :/
Ta nowlizacja z listopada tamtego roku (albo to marzec tego roku?) jest pełna dziur, jak chociażby tego, że w USC jest tylko płeć męska/żeńska - a co z obojnactwem?
Jest pełno wywodów w sieci na temat tej nowelizacji... Kolejny bubel moim zdaniem. Narażający rodziców w takiej tragedii na wydatki tylko.

Co do badań i pochówku - można tak naprawdę z tym poczekać. Można pochować właśnie bloczki - wiele kobiet tak robiło. Na forum stowarzyszenia rodziców po poronieniu jest historia kobiety, która pochowała swojego synka po prawie 10 latach i zdążyła w ostatniej chwili, bo właśnie są przepisy, że szpitale mają obowiązek przetrzymywania tych bloczków przez 10 lat.

Ja dziś doceniam fakt, że czekałam praktycznie 2 miesiące na kremację Małego, bo miałam czas pożegnać się, przeżyć to i być gotową na to.

kamilamimila - polecam Ci od razu poinformować szpital, że chcesz pochować Maleństwo - niech będą świadomi, że i Ty jesteś świadoma procedur. Niestety, ale czasem trzeba być stanowczym...

Lena, Slodka dziękuję Wam dziewczyny Wszystkim Wam dziękuję

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019

Edytowane przez mala_biegaczka
Czas edycji: 2015-09-26 o 10:21
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora