2015-09-30, 11:15
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze 6-latki w szkole-obawy, opinie, sugestie, rady
Cytat:
Napisane przez gochaa_p
no i kolejna uwaga za złe zachowanie...ręce opadają. a jak tam Wasze pociechy? grzeczni są w szkole? bo mój to chyba jakieś rekordy chce pobić :/ i jeszcze dziś dostał 1 za to że nie rozumie prostych testów ( rozumie a jak, ale jak woli gadać i szaleć to pani nie słucha  ) . ileż można gadać i język strzępić? kiedy on wreszcie pojmie że to już nie przedszkole???
|
gocha, a jaką miał opinię z przedszkola o gotowości szkolnej? Byłaś z nim w poradni? Może zastanów się nad cofnięciem do zerówki, masz czas do końca grudnia, teraz też będzie przeprowadzana diagnoza gotowości w szkole. U nas pani na zebraniu powiedziała, że wiele rzeczy da się wyćwiczyć, nadrobić, ale właśnie do tego siedzenia w ławce, większej koncentracji trzeba po prostu dojrzeć. Gdybym mój syn był z grudnia (jest z końca lipca), to zrobiłabym wszystko, żeby go odroczyć.
Inna sprawa, że jakoś surowo mi się u Was wydaje. U nas nie ma ocen cyfr i uwag też pani nie pisze. Mój jest akurat dosyć "ułożony", ale zachowanie, które się pani nie podoba jest oznaczone pod koniec tygodnia kolorem kropki, pisałam o tym wyżej. Nasza pani ma bardzo dużo zrozumienia dla 6-latków.
.
|
|
|