2015-10-01, 10:25
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !
Witam się w dniu TP .
Cytat:
Napisane przez elvegirl
04:35,3320,53cm 
|
Gratulacje 
Cytat:
Napisane przez elvegirl
Robimy za sensację XXI wieku  Stara pierwiastka i taki ekspres, pełne niedowierzanie 
Po północy zaczęłam czuć spinanie w dole, ściągnęłam aplikację do liczenia skurczybyków, ale że była noc, to nie budziłam nikogo aż do 2, kiedy pielęgniarka wstała sikać i zobaczyła mnie na korytarzu. Zapytała co się dzieje, to jej powiedziałam że nie wiem, chyba skurcze? Zbadała, stwierdziła że mam się spakować, bo poród się zaczął, 3cm rozwarcia i czas na porodówkę. Tam pod ktg "czy już mam dzwonić po męża?" "nie, po co, to potrwa".O 3:50 zadzwoniłam już odłączona od ktg (pod którym nie wyrabiałam, tak mnie podnosiło z kozetki) zadzwoniłam do lubego, że jest 5cm rozwarcia. Zanim dojechał zdążyłam wypluć w kibelku czop i dostać partych. Jak przyjechał to już leżałam pod opieką dwóch położnych i darłam papę  Dwa parte (oba kończące się już bez skurczu) i się młoda wydostała. Zaprezentowała dorodny wrzask i poszła spać  Luby pępowiny przeciąć nie chciał, ale był, trzymał za łapkę, obserwował wydostawanie się młodej, obserwował szycie (nacięła mnie), był dzielny i dumny 
|
Poród marzenie. Jak tak czytam Wasze opisy, to się jakoś uspokajam i stwierdzam, ze przecież nie może być aż tak źle .
Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow
|
Śliczna jest .
Cytat:
Napisane przez ewlina
No, ale tu nas nie zostawiaj tylko  Bez Ciebie nie może być
Nie wiecie dziewczynki co teraz fajnego w kinach grają??  Chcemy się wybrać z Tż na pewnie ost wspolny wypad przed porodem 
|
My byliśmy wczoraj na filmie Everest. Ogólnie spoko, bardzo fajne efekty, więc polecam iść na wersje 3D.
Cytat:
Napisane przez natalia_b
18.05 saczyly się wody i zaczęły skurcze, 4 skurcze bardzo bolesne, o 18.20 odeszly wody, jeden skurcz i chęć parcia, o 18.40 wyszła na świat  3850 g i 52 cm
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
Gratulacje .
Cytat:
Napisane przez natalia_b
Bardzo łatwym
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
Śliczna jest .
Ja pół nocy nie spałam bo mnie bolało całe podbrzusze i promieniowało na pachwiny. Jak już zasnęłam, to sie do toalety budziłam. A teraz, od jakichś 40 minut, cały czas boli podbrzusze i krzyże. Zmiana pozycji nic nie pomaga. Chyba pochodzę sobie zaraz po mieszkaniu.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|