Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - MLE collection nowa kolekcja Kasi Tusk
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-10-01, 10:47   #61
user_k
Zakorzenienie

Dot.: MLE colletion nowa kolekcja Kasi Tusk

Cytat:
Napisane przez triss_k Pokaż wiadomość
To odpowiedź MLE na jedyny chyba komentarz odnośnie angory, jaki MLE przepuściło przez moderację. Przedwczoraj sama napisałam dwa, bardzo uprzejme i wyważone, gdzie pytałam, dlaczego akurat angora - nie pojawiły się. Co więcej, widziałam wtedy 2 lub 3 inne, w których dziewczyny pytały, jak to możliwe, że taki pro-eko blog sprzedaje swetry a angory, skoro patronuje jednocześnie akcjom WWF, a jedna z dziewczyn propaguje dietę wegańską itp. itd. Wczoraj tych komentarzy już nie było.

Wczoraj spróbowałam ponownie - zapytałam, czy króliki hodowane są we Włoszech i tam humanitarnie pozyskiwane jest też futro, czy też tylko sam materiał jest tam produkowany, a surowiec (znaczy wyskubane futerko), sprowadzany skądś indziej. Oczywiście komentarz nie ukazał się.

Trochę mnie to zawiodło, bo skoro autorki bloga tak bardzo podkreślają, jak ważna jest jakość, że warto zapłacić więcej za ubrania, których nie szyją małe chińskie rączki a do tego tłumaczą dokładnie, jak wygląda proces produkcji determinujący wysoką cenę, to dlaczego nie mogą podać też równie dokładnych informacji o pochodzeniu surowców? Dla świadomych konsumentów (a taką postawę chce ponoć kreować ten blog) takie kwestie są również bardzo ważne. Widocznie ekologia na blogu jest tylko na pokaz i wtedy, gdy ktoś za nią zapłaci

Poza tym zacytowana powyżej odpowiedź MLE nie świadczy, że angora nie jest z królików. Zresztą, ja nie wiem, z czego niby jeszcze można pozyskać angorę - może ktoś mnie uświadomi?
Tylko z królików i jak gdzieś przeczytałam takich hodowli gdzie nie krzywdzi się zwierząt jest bardzo mało i surowiec jest niesamowicie drogi. Także z całym szacunkiem, ale nie sądzę aby Kasia otrzymała taką angorę bo chętnych jest duzo a i cena powala

Cieszę się, że OnaZ jest zadowolona, teraz czekamy na opinię po noszeniu i praniu
user_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując