Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kościół
Wątek: Kościół
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-10-01, 18:26   #35
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: Kościół

[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;52966576]Uważam, że większość księży nie zgodziloby się na zawieszanie takich duperelkow. Takie banerki można sobie zawiesić na krzesłach na sali weselnej ale na mszę św? Seriously?[/QUOTE]
Rozumiem, gdyby to było konsekwentne - a w wielu kościołach przy ołtarzu są wielkie tablice informacyjne w stylu "Remont kościoła / Kronika parafialna" - nie ma to nic wspólnego ze sprawami wiary, a jednak. Można sobie zawiesić przed kościołem. Nikomu to nie wadzi.

Sama nie zdecydowałam się na podobne tabliczki z napisem typu młoda para - nie w moim stylu. Ani mnie to ziębi, ani grzeje. Widzę, co znajduje się we wnętrzach sakralnych (wspomniany wyżej nadmiar banerów i tablic informacyjnych w przestrzeni, która powinna być miejscem modlitwy) i same tabliczki jako dekoracja krzeseł wydają mi się przy tym czymś niewielkim.

Cytat:
Napisane przez Damayanti Pokaż wiadomość
a z innej beczki - gdzie macie zamiar usadzic swiadkow?
z tego co wiem, zazwyczaj siedza za PM. ale bylismy raz z tz na slubie, panstwo mlodzi na srodku, a swiadkowie w lawkach obok. spodobalo nam sie i chyba wlasnie tak zrobimy u siebie.
U nas było podobnie - tyle, że nie siedzieli w ławkach, a mieli specjalne krzesła tuż przy nawie głównej.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując