Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawiamy! II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-10-02, 07:40   #1452
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia

Cytat:
Napisane przez dori7 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, jestem na etapie poszukiwania sali - ręce opadają, mało która sala ma na stronie porządną ofertę, a rozbieżność bywa taka, że np. w Internecie na forach o pewnej sali znalazłam info, że talerzyk kosztuje 250 zł, podczas gdy ktoś z rodziny przyjaciół moich rodziców miał w tym miejscu wesele i płacił 150

Czy macie jakieś pomysły na negocjowanie cen z salami albo możecie coś podpowiedzieć? Czy raczej mają sztywne cenniki i mało co da się ugrać? Na pewno nie chcę żadnych pokrowców ani dodatkowych dekoracji - pokrowce mi się nie podobają, dekoracje kwiatowe zrobi rodzinna ekipa ciotek, które już się z tym same zaofiarowały, a ewentualne inne dekoracje przygotujemy z uzdolnioną artystycznie świadkową we dwie

Czy możecie podpowiedzieć:
- czy wesela w lipcu są tańsze niż czerwiec/sierpień przez ten brak "r", czy cenowo bez żadnej różnicy?
- na jaką różnicę w cenie można liczyć w przypadku wesel krótszych (np. 1-2 w nocy)? Planuje któraś z Was takie krótsze przyjęcie weselne?

Dodam, że chodzi o wesele na ok. 90 osób.

Wszystko jest kwestia indywidualna lokali. W naszej sali taniej jest od września do końca maja, czyli w czerwcu, lipcu i sierpniu cena za talerzyk jest większa. W niektórych salach są rabaty na śluby w piątki. Co do krótszego wesela to nie spotkałam się, ale można się na pewno dogadać. Ogólnie z doświadczenia wiem, że ludzie niechętnie schodzą z ceny.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując