2015-10-03, 09:34
|
|
Moderator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII
Cytat:
Napisane przez nagomiko
ja uwielbiam glicusia 
kallos omega + gliceryna = my love 
i pokochalam na wlosy krem z Ciena Hydro, jako kremowanie, jako zabezpieczenie i jako ugladzenie, swietny jest
|
A próbowałaś odżywki z lidla? Chyba ci polecałam kiedyś U mnie ten krem się nie sprawdził ani do rąk ani na włosy, nie wiem czemu masło shea nie służy mi totalnie nigdzie. Do kremowania włosów spróbuj sobie jeszcze to:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...zo-suchej.html
niesamowicie nawilża skórę, na włosy nie próbowałam przez glicerynę ale jak lubisz glicerynę to myślę że warto. Nie wiem tylko czy w Polsce można to kupić. A w ogóle pięknie masz ścięte włosy, od dawna marzy mi się taka fryzura 
Co do cięcia to zdecydowanie nie warto żałować długości - lepiej ściąć raz a porządnie, a potem dbać. Jak się ścina po centymetr lub dwa to tak naprawdę idzie o wiele więcej włosów bo cały czas końcówki są suche i dużo się ścina w odstępach czasu. Co innego jeśli się tylko trzyma kształt fryzury i chodzi się co parę miesięcy na odświeżenie i tnie o jakieś 3cm.
Sama bym chętnie ścięła więcej żeby ściąć te wyblakłe końce, ale mam krótkie włosy i chyba musiałabym się objechać na łyso bo niektóre włosy mają po 4 cm i takie wyblakłe szpice Mam nadzieję że nowy wysyp baby hair będzie już bez tych dystroficznych, na ciemnych bardzo je widać. Muszę po przerwie wrócić do wcierania oleju rycynowego
|
|
|