Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-10-03, 09:34   #2077
Klaudenc
Moderator

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
ja uwielbiam glicusia
kallos omega + gliceryna = my love
i pokochalam na wlosy krem z Ciena Hydro, jako kremowanie, jako zabezpieczenie i jako ugladzenie, swietny jest
A próbowałaś odżywki z lidla? Chyba ci polecałam kiedyś U mnie ten krem się nie sprawdził ani do rąk ani na włosy, nie wiem czemu masło shea nie służy mi totalnie nigdzie. Do kremowania włosów spróbuj sobie jeszcze to:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...zo-suchej.html
niesamowicie nawilża skórę, na włosy nie próbowałam przez glicerynę ale jak lubisz glicerynę to myślę że warto. Nie wiem tylko czy w Polsce można to kupić. A w ogóle pięknie masz ścięte włosy, od dawna marzy mi się taka fryzura

Co do cięcia to zdecydowanie nie warto żałować długości - lepiej ściąć raz a porządnie, a potem dbać. Jak się ścina po centymetr lub dwa to tak naprawdę idzie o wiele więcej włosów bo cały czas końcówki są suche i dużo się ścina w odstępach czasu. Co innego jeśli się tylko trzyma kształt fryzury i chodzi się co parę miesięcy na odświeżenie i tnie o jakieś 3cm.
Sama bym chętnie ścięła więcej żeby ściąć te wyblakłe końce, ale mam krótkie włosy i chyba musiałabym się objechać na łyso bo niektóre włosy mają po 4 cm i takie wyblakłe szpice Mam nadzieję że nowy wysyp baby hair będzie już bez tych dystroficznych, na ciemnych bardzo je widać. Muszę po przerwie wrócić do wcierania oleju rycynowego
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora