2015-10-05, 10:04
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - część 4
Cytat:
Napisane przez truskawkaxx
O kurczę . . . Nieźle. Ja się póki co nie przejechalam na allegro a często pączki ciuchów kupuję. . . Ale to zawsze ryzyk fizyk.
Choć my z iluzją mamy takie jajca z pocztą Polską ze by to była jakaś obca laska to bym miała pietra ze mnie kantuje :P szok co ta poczta wyrabia. Małżonek zaczął przesyłki ubezpieczac bo ostatnio sporo sprzętu co po domu gracil sprzedawał i jak mu opowiedzialam to się zlakl ;p
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------
Dodałbym od siebie do listy ze bardzo patrzę przy keczup ie czy z pomidorów czy z przecieru. I ile %. I zawsze przy kielbasach wedlinach sprawdzam ile %mięsa i czy nie ma MOM czyli mięsa mechanicznie oddzielanego od kości .
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------
Z czego u nas bardzo często teść robi swój pasztet z królika swoją kiełbasę szynki czy salceson. Więc wolę jemu mięso kupić i mam pyszne jedzonko 
|
ja też czytam, ile jest mięsa i czy jest mom. Kiedyś było głośno o paróweczkach dla dzieci, które były z momu. Normalnie mi na samą myśl o momie niedobrze się robi, ale jak można ten syf sprzedawać z myślą o dzieciach.
Ja bardzo żałuję, że nie mieszkam w domu, bo bym zrobiła swoją wędzarnię ale często bazuję na domowych wędlinach pieczonych lub gotowanych w szynkowarze lub w słoiku. Nawet teraz zamówiłam, przy okazji słoiczków, kilka takich słoików do wekowania z gumką i klamrą i zrobię mięsko w słoiku do kanapek. 
Cytat:
Napisane przez loluska
Napisałam do niej grzecznie wiadomość, że nie dostałam wszystkiego to mnie zwyzywała od kłamców bezczelnych, że mi udowodni publicznie że ściemniam, nie zdążyłam nawet odp bo mnie zablokowała. K u r W I C a mnie trzepie.
|
nie wiem, jak tacy ludzie funkcjonują, ja bym się ze wstydu spaliła, serio.
|
|
|