Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Chciałabym zajść w ciążę, ale się boję
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-10-06, 08:41   #1
ola0602
Przyczajenie

Chciałabym zajść w ciążę, ale się boję

Witam,

Zaczynam ten wątek, ponieważ nie znalazłam takiego pod który mogłabym się podpiąć. Wiem, że niektórym może wydać się to dziwne, ale chciałabym zasięgnąć porady w sprawie, która jeszcze chwile temu była dla mnie oczywista.
Owszem kieruje sie własnym szczęściem i szczęściem moich bliskich, ale tragedia, która przytrafiła sie niepełne 2 tygodnie temu mojej Przyjaciółce nie daje mi spokoju.
Bardzo chciałabym mieć drugie Dziecko. Mamy z Mężem Córeczkę 3letnią i w pewnym momencie zaczęliśmy sie zastanawiać czy przypadkiem nie jest to odpowiedni czas na Druga Pociechę. Oboje mamy stała pracę, od roku mieszkamy na swoim i chcielibysmy zacząć starania. Jednak 2 tygodnie temu moja Przyjaciółka urodziła w 23 tygodniu Dziecko, które zmarło.
Mój problem polega na tym, że widzę jak Ona cierpi, jak nie potrafi pogodzic sie ze stratą...nie chcę jej przysparzać dodatkowego bólu i jednocześnie sie boję...Boje się, że tak na prawde nie wiem jaki los jest mi pisany i jednoczesnie nie chciałabym żeby nasze relacje się zmieniły.
Czy Któraś z Was miała podobna sytuację? Jak z niej wybrnęłyście?

Pozdrawiam,
Ola
ola0602 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując