Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016
Cytat:
Napisane przez Fantasmagori
Ja miałam dość regularne jako nastolatka ale w wieku 17 lat zaczęłam brać tabletki i brałam je 5 lat, bez żadnej przerwy. Teraz myślę czy dobrze robiłam
No ale teraz, w pierwszym cyklu po zabiegu chyba mi się unormowało!
@ 21 września, owu równiutko 14 dni potem, jeśli 19 października przyjdzie znowu @ to znaczy że ten mam cykl wręcz książkowy
oczywiście wolę żeby @ nie przyszła 
|
Ale tak bez przerwy nawet na krwawienia? Nie roztrząsaj tej kwestii pigułek za bardzo, czasu nie cofniesz, teraz robisz wszystko, żeby zajśc i to się liczy.
Cytat:
Też tak myślę  powoli się z tym godzimy, chociaż zawsze będzie bolało. Kiedy się uda, będziemy się pewnie strasznie stresować usg prenatalnym w 13 tygodniu bo na nim właśnie w poprzedniej ciąży się dowiedzieliśmy że maluszek nie żyje. Już sobie wyobrażam jak będzie nam się dłużyło do tego 13 tygodnia...
|
Doskonale cię rozumiem, ja moją pierwszą ciążę straciłam w bardzo dramatycznych okolicznościach (niezdiagnozowana ciaza pozamaciczna, pęknięty jajowód, jama brzuszna pełna krwi, zanim się skapnęli, co mi jest, to prawie umarlam, na stół mnie kładli z zanikającym pulsem, usunęli mi jajowód), potem, jak wróciłam do starań, to co miesiąc przeżywałam mega stresa, że będzie powtórka... A jak już zaszłam w ciążę, to latałam na betę codziennie, jeszcze mi nie przyrastała prawidłowo, więc stres był ogromny. Taki już los mam po stracie wszystkiego boimy się dwa razy bardziej.
Cytat:
Napisane przez mysza93
U nas to już 12 cykl, a staramy się od maja 2014 także prawie 1,5 roku.
Dla niektórych niestety jest to proste. Nigdy nie zrozumiem dlaczego tyle kobiet/dziewczyn wpada, zabijają dzieci albo oddają bo nie chcą, a tyle osób chce mieć dziecko i nie może..
|
Ech, kiedy nie mogłam zajść w ciążę takie myśli towarzyszyły mi codziennie życie jest cholernie niesprawiedliwe :/
Staracie się już trochę, robiliście jakieś konkretne badania? Hormony, drożność, tarczyce u obojga? (Już zaczynam się mundrolić ).
Cytat:
Pełno jest problemów...nawet śluz może być wrogi dla plemników, ostatnio się na Wizażu o tym dowiedziałam. A jeszcze są niewyjaśnione przyczyny. Moja bliska koleżanka tak miała. On zdrowy, ona zdrowa, wyniki super, a ciąży brak. Ale teraz, po 10 latach(!) im się udało i mają zdrową fajną córkę
Jestem za listą  mogę zrobić jak chcecie
moim zdaniem warto zainwestować  są tanie, ja brałam po 1 zł sztuka. A chciałam sprawdzić czy i kiedy dojdzie do owulacji  robiłam codziennie aż wyszedł pozytywny 
|
My też byliśmy "idiopatyczni". Moje wyniki ok, tżta też, a ciąza dopiero dzięki in vitro.
Lista zawsze spoko :P
Cytat:
Napisane przez VelaLuca
A to o tym, to nawet nie wspominam... Właśnie przez takie przypadki, gdzie nastolatki wpadają i zachodzą jedna po drugiej, wszystkim się wydaje, że ciąża to prosta sprawa. Szczególnie te osoby, które nie mają i nigdy nie miały do czynienia z "problemami". No ale tak to już jest, jak nie chcesz to masz, a jak chcesz to nie możesz
Jestem jak najbardziej za taką listą, bo o ile była nas mało to kojarzyłam kto, co, jak i dlaczego, a teraz to mi się wszystko miesza
No kochana, to chyba nie masz wyjścia  Pisz jakie dane Ci są potrzebne
No właśnie, czyli ile ludzi tyle opinii... eh ..... 
|

Co do testów owulacyjnych, to u nas się nie sprawdziły. Teraz po ciąży nie potrzebuję testów, bo mam tak mega bolesne owulacje, że nie da się ich przegapić.
|